Основні аспекти:
- Ціни на одеському Новому ринку помітно вищі;
- Ціни на овочі на одеському Новому базарі;
- Ціни на фрукти на одеському Новому базарі;
- Скільки коштують на Новому базарі яйця, сир, бринза;
- Ціни на м’ясо та сало на одеському Новому базарі;
- Ціни на рибу в рибних точках Нового базару.
Кількість людей невелика. Тиша, яка викликає деяке здивування. У кав’ярнях на вулиці налаштовані на спогади про минулі «тривожні» ночі… Відлуння таких думок якось важко передати дослівно…
Безліч літніх продуктів з’явилося на ринку. Ціни дійсно високі. Деякі з них викликають «гучний шок».
Ось, наприклад, розмова біля прилавка з кукурудзою:
– Що-що?! П’ятдесят? Це за кілограм?
– Який кілограм? Це за одну штуку.
Жінка своєму чоловіку:
– Можливо, купимо трохи?
– Трохи? По п’ятдесят?! Ні, я таку кукурудзу не хочу. Вона мені зовсім «не йде»!..
Продавець:
– Чи можна про ваші вподобання трохи тихіше?
Чоловік:
– Не можу. Як тільки я почув ціну, у мене відразу підвищився голос!..
А що там з іншими цінами?
Овочі на одеському Новому базарі (ціни за кілограм)
- картопля – 40-45 грн;
- молода картопля – 30-50 грн;
- цибуля – 30-45 грн;
- помідори – 60-140 грн;
- буряк – 35-50 грн;
- кабачки – 25-45 грн;
- огірки – 30-45 грн;
- солодкий перець – 100-170 грн;
- баклажани – 130-150 грн;
- капуста – 40-50 грн;
- часник – 140-150 грн;
- морква – 50-60 грн;
- молодий горошок – 50-60 грн;
- зелень у пучках – від 5 грн.
Ціни фруктів на одеському Новому базарі (за кілограм)
- яблука – 60-90 грн;
- груші – 70-120 грн;
- банани – 60-80 грн;
- грейпфрути – 60-80 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони —90-150 грн;
- виноград – 90-200 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 60-130 грн;
- черешня – 100-200 грн;
- вишня – 100-200 грн;
- полуниця – 120-160 грн;
- аґрус – 240-250 грн.
Ви також можете дізнатися: Ціни на Привозі в Одесі наприкінці червня: «Куди зникли яйця?!»
Яка вартість яєць, сиру та бринзи на Новому базарі
- яйця (десяток) – 30-80 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 90-180 грн.
Ціни на м’ясо та сало
Яловичина
- задня частина – 280-300 грн;
- антрекот – 220-250 грн;
- шия – 220-250 грн;
- ребра – 150-200 грн.
Свинина
- задня частина – 200-240 грн;
- шия – 250-270 грн;
- лопатка – 220 грн;
- ребра – 180-190 грн;
- несолоне сало – від 80 грн (тонке) до 220 грн (товсте);
- солоне сало – від 180 грн (тонке) до 290 грн (товсте).
Ціни на рибу в рибних точках Нового базару
- короп – 90-140 грн;
- товстолобик – 90-140 грн;
- лобань (морський пеленгас) – 80-150 грн;
- судак – 190-250 грн.
Фото авторки