рецепт голубців у виноградному листі з Одещини

рецепт голубців у виноградному листі з Одещини

Нещодавно ми були на святі, яке відзначало початок жнив Примул сноп в селі Надрічне Бородінської громади Болградського району, де проживають українські молдавани. Тут ми спробували дуже смачні сармалє.

Про секрети приготування справжніх сармалє спеціально для «Одеського життя» з нами поділилася талановита господиня з Надрічного Олена Мунтян. Пані Олена здобула популярність завдяки своїм смакам трудом. Її односельці постійно запрошують її готувати на різні свята.

Олена Мунтян збирає листя для сармалє
Олена Мунтян збирає листя для сармалє

– У Надрічному кажуть, що менші сармалє – це ознака кращої господині, тому я роблю їх розміром з мізинець, – ділиться досвідом Олена Мунтян.

Мунтян

Цей рецепт передається з покоління в покоління в сім’ї Мунтян – колись так готувала її свекруха, а тепер пані Олена навчила своїх доньок і невістку.

Рецепт молдавських сармалє

господині готують сармалє
господині готують сармалє

Для приготування одного казану сармалє вам знадобляться:

Приготування:

Спочатку зберіть молоде виноградне листя – вони повинні бути ніжними та свіжими. Обдайте їх окропом. Потім запарте рис окропом і дайте йому постояти приблизно півгодини.

виноградне листя

Моркву, цибулю і м’ясо наріжте дрібно. Усі інгредієнти обсмажте на сковорідці приблизно 10 хвилин.

Далі змішайте готовий фарш з запареним рисом, додайте сіль, перець, спеції на власний смак.

Фарш акуратно заверніть у виноградне листя і укладайте сармалє щільно одне до одного в казані.

Накрийте верхній шар виноградним листям і залийте водою до середини верхніх сармалє.

блюдо на столі

Зробіть з борошна та 40-50 мл води круте тісто, сформуйте з нього кришку та накрийте нею казан – це додасть страві більш інтенсивний смак.

Відправте казан із сармалє до печі або духовки, де готуйте при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин.

Смачного!