Головні моменти:
- В серпні на Привозі величезний вибір овочів і фруктів: від абрикосів і слив до кукурудзи та часнику;
- Чому б не насолодитися спілкуванням та одеським гумором на Привозі?
- Ціни на овочі коливаються: томати – від 30 до 100 грн/кг, перець – до 120 грн, часник – до 150 грн;
- Фрукти: яблука – від 40 грн, виноград – до 200 грн, полуниця – до 220 грн за кілограм;
- Яйця від 55 грн за десяток, сир – до 160 грн/кг, бринза – до 270 грн;
- М’ясо: яловичина – від 130 до 290 грн, свинина – до 300 грн/кг;
- Риба: судак – до 250 грн, короп і лобань – до 150 грн/кг.
«Всі продукти свіжі, смачні, цьогорічні!»
На Привозі гуляють люди, немов у парку. Хіба що на ринку немає лавок для відпочинку. Але можемо просто постояти та поспілкуватися.
Ось чоловік неквапно йде, зупиняється біля продавчині та розглядає свіжий асортимент фруктів і овочів.
– Сливи смачні?
– Так, дуже смачні.
– А дині цьогорічні?
– Звичайно, цьогорічні.
– А абрикоси?
– Маємо також. Всі продукти свіжі, цьогорічні. Чому такі дивні питання?
– Запитую про товар, у мене є право.
– А кукурудза не стане варитися годинами?
– Та ви що! Звариться швидше, ніж ви придумаєте ще якісь запитання.
– Нічого нового не придумаю. Вам вдалої торгівлі!
Чоловік готується йти далі.
Продавчиня:
– Чому стільки запитань, якщо нічого не купуєте?
– У спеку потрібно спілкуватися. І не тільки в спеку…
А як щодо цін?
Ціни на овочі на одеському Привозі (ціни за 1 кг)
- картопля – 30-40 грн;
- цибуля – 25-35 грн;
- помідори – 30-100 грн;
- буряк – 35-50 грн;
- кабачки – 20-45 грн;
- огірки – 25-55 грн;
- солодкий перець – 50-120 грн;
- баклажани – 50-120 грн;
- капуста – 30-40 грн;
- часник – 130-150 грн;
- морква – 35-50 грн;
- зелень у пучках – від 5 грн;
- кукурудза – 13-15 грн (за один качан).
Не пропустіть: Рани Одеси: як ти, Привоз? (фоторепортаж)
Ціни на фрукти на одеському Привозі (за 1 кг)
- яблука – 40-70 грн;
- груші – 70-120 грн;
- банани – 60-80 грн;
- грейпфрути – 60-80 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони – 80-150 грн;
- виноград – 70-200 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 60-130 грн;
- вишня – 80-150 грн;
- полуниця – 180-220 грн;
- аґрус – 150-200 грн;
- персики – 50-100 грн;
- абрикоси – 50-90 грн;
- сливи – 40-70 грн;
- кавуни – 18-20 грн.
Скільки коштують яйця, сир, бринза на Привозі
- яйця (десяток) – 55-90 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина
- задня частина – 250-290 грн;
- теляча шия – 200-220 грн;
- ребра – 130-170 грн;
- антрекот – 180-220 грн.
Свинина
- задня частина – 200-230 грн;
- шия – 280-300 грн;
- лопатка – 220-250 грн;
- ребра – 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») – 70-250 грн;
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») – 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу
- товстолобик – 50-110 грн;
- карасі – 70-90 грн;
- лобань – 90-150 грн;
- судак – 150-250 грн;
- короп – 80-150 грн.
Фото авторки