Якщо ви любите торт «Наполеон», але не хочете заморочуватися з приготуванням тіста, то цей рецепт для вас. Ви зможете приготувати чудовий торт з листкового тіста, вершків і згущеного молока всього за півгодини. Такий торт не поступається за смаком класичному «Наполеону», а готується у рази швидше.
Інгредієнти для “ледачого” Наполеону
Вам знадобиться всього три інгрідієнти:
- листкове бездріжжове тісто – 450 г;
- вершки 33% – 400 мл;
- згущене молоко – 200 г.
Читайте також: Солодкий смак Херсону в Одесі – вони втратили все та почали з нуля у нашому місті
Приготування
- Листкове тісто можна купити вже готове в будь-якому магазині. Вибирайте тісто з якісним складом, без шкідливих добавок.
- Тісто не потрібно розкочувати, достатньо його розморозити і нарізати на смужки шириною 1-1,5 см.
- Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте смужки з тіста на деку, покритому пергаментом, не більше 15 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
- Для приготування крему збийте вершки міксером до утворення пишної піни і додайте згущене молоко. Якщо вам здається, що крем недостатньо солодкий, можете додати трохи цукрової пудри.
- Візьміть роз’ємну форму для тортів і обгорніть її харчовою плівкою. Покладіть на дно форми шар крему і рівномірно розподіліть його.
- Потім покладіть палички з тіста і знову змащуйте кремом. Повторюйте цю процедуру, поки не закінчаться інгредієнти.
- Зверху торт також змащіть кремом і прикрасьте паличками з тіста, які залишилися.
Поставте торт в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився. Краще готувати торт ввечері і залишати його в холодильнику на ніч. Вранці вийміть торт з холодильника, від’єднайте форму і зніміть плівку. Наріжте торт на шматочки і подавайте до чаю або кави. Смачного!
Кондитер-самоучка з Троїцького перетворює торти на справжній витвір мистецтва