Що приготувати на вечерю: 3 цікаві ідеї

Що приготувати на вечерю: 3 цікаві ідеї

Більше ідей шукайте на сайті https://lvivskirecipes.com.ua/osnovni-stravy/, де представлено добірки смачних рецептів, що перетворять кожну родинну вечерю на свято.

Чапаті — індійська випічка

Чапаті або наан — це невеличкі лаваші, які можна приготувати з таких продуктів:

  • пшеничне борошно — 320 грамів;
  • сухі дріжджі «Львівські» — 6 грамів;
  • цукор — 10 грамів;
  • сіль — одна чайна ложка;
  • грецький йогурт — 75 грамів;
  • оливкова олія — 40 мл;
  • насіння анісу — 1 чайна ложка;
  • вода — 130 мл;

Для прикрашання — петрушка та вершкове масло (50 грамів).

Приготування:

  1. Перемішайте просіяне борошно, сухі дріжджі, цукор, анісове насіння та сіль. Додайте йогурт, а потім поступово доливайте воду, перемішуючи тісто. Влийте оливкову олію та замісіть однорідне тісто. Накрийте й залиште в теплі на годину.
  2. Розділіть тісто на шматочки та сформуйте кульки. Залиште підходити на 7–10 хвилин.
  3. Розкачайте кульки в пласти завтовшки 3 мм. Випікайте на змащеній сковорідці під кришкою з обох боків. Готові чапаті змастіть вершковим маслом і посипте зеленню.

Осетинські рибні пироги

Для приготування тіста:

  • пшеничне борошно — 500 грамів;
  • сухі дріжджі «Львівські» — 8 грамів;
  • сіль — одна чайна ложка;
  • цукор — півтори чайних ложки;
  • молоко тепле — 360 мл;
  • вершкове масло — 50 грамів.

Для начинки візьміть:

  • сардину консервовану — 3 банки;
  • картоплю відварену — 500 грамів;
  • цибулю ріпчасту — 2 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • вершкове масло — 10 грамів;
  • сіль, мелений перчик.

Як приготувати:

  1. Тепле молоко з’єднайте з цукром, розтопленим маслом та сіллю — перемішайте. Просіяне борошно змішайте з сухими дріжджами, а потім влийте молочно-масляну суміш. Перемішайте тісто, накрийте й залиште в теплі на пів години. Обімніть і залиште ще на пів години.
  2. Відварену картоплю перетріть та змішайте з консервованою сардиною, подрібненою цибулею, яйцем та маслом. Підсоліть і поперчіть.
  3. Тісто розділіть на 3 частини та розкачайте в круглі пласти. По центру кожного викладіть третину начинки, зберіть та защипніть краї. Злегка притисніть пиріг і знову розкачайте. В центрі зробіть невеличкий отвір, щоб виходила пара. Поставте в розігріту до 240 градусів духовку на 15 хвилин. Готові пироги змастіть вершковим маслом.

смачні страви

Піца з печерицями та курятиною

Для тіста підготуйте:

  • борошно — 400 грамів;
  • сухі дріжджі «Львівські» — 12 грамів;
  • молоко — 200 мл;
  • оливкова олія — 35 мл;
  • цукор — 1 чайна ложка;
  • сіль — половина чайної ложки;

Для начинки потрібні:

  • кетчуп;
  • обсмажене куряче філе;
  • печериці;
  • сири — моцарела та пармезан;
  • соус песто;
  • свіжий базилік.

Просіяне борошно перемішайте з дріжджами, цукром та сіллю. Поступово вливайте тепле молоко та замішуйте тісто. Накрийте й залиште в теплі на пів години.

Розкачайте тісто у пласт завтовшки 5 мм. Змастіть кетчупом, викладіть обсмажені шматочки філе, моцарелу та печериці. Поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хв. Готову піцу прикрасьте тертим пармезаном, песто та листочками базиліку.


*на правах реклами