Більше ідей шукайте на сайті https://lvivskirecipes.com.ua/osnovni-stravy/, де представлено добірки смачних рецептів, що перетворять кожну родинну вечерю на свято.
Чапаті — індійська випічка
Чапаті або наан — це невеличкі лаваші, які можна приготувати з таких продуктів:
- пшеничне борошно — 320 грамів;
- сухі дріжджі «Львівські» — 6 грамів;
- цукор — 10 грамів;
- сіль — одна чайна ложка;
- грецький йогурт — 75 грамів;
- оливкова олія — 40 мл;
- насіння анісу — 1 чайна ложка;
- вода — 130 мл;
Для прикрашання — петрушка та вершкове масло (50 грамів).
Приготування:
- Перемішайте просіяне борошно, сухі дріжджі, цукор, анісове насіння та сіль. Додайте йогурт, а потім поступово доливайте воду, перемішуючи тісто. Влийте оливкову олію та замісіть однорідне тісто. Накрийте й залиште в теплі на годину.
- Розділіть тісто на шматочки та сформуйте кульки. Залиште підходити на 7–10 хвилин.
- Розкачайте кульки в пласти завтовшки 3 мм. Випікайте на змащеній сковорідці під кришкою з обох боків. Готові чапаті змастіть вершковим маслом і посипте зеленню.
Осетинські рибні пироги
Для приготування тіста:
- пшеничне борошно — 500 грамів;
- сухі дріжджі «Львівські» — 8 грамів;
- сіль — одна чайна ложка;
- цукор — півтори чайних ложки;
- молоко тепле — 360 мл;
- вершкове масло — 50 грамів.
Для начинки візьміть:
- сардину консервовану — 3 банки;
- картоплю відварену — 500 грамів;
- цибулю ріпчасту — 2 шт.;
- яйце — 1 шт.;
- вершкове масло — 10 грамів;
- сіль, мелений перчик.
Як приготувати:
- Тепле молоко з’єднайте з цукром, розтопленим маслом та сіллю — перемішайте. Просіяне борошно змішайте з сухими дріжджами, а потім влийте молочно-масляну суміш. Перемішайте тісто, накрийте й залиште в теплі на пів години. Обімніть і залиште ще на пів години.
- Відварену картоплю перетріть та змішайте з консервованою сардиною, подрібненою цибулею, яйцем та маслом. Підсоліть і поперчіть.
- Тісто розділіть на 3 частини та розкачайте в круглі пласти. По центру кожного викладіть третину начинки, зберіть та защипніть краї. Злегка притисніть пиріг і знову розкачайте. В центрі зробіть невеличкий отвір, щоб виходила пара. Поставте в розігріту до 240 градусів духовку на 15 хвилин. Готові пироги змастіть вершковим маслом.
Піца з печерицями та курятиною
Для тіста підготуйте:
- борошно — 400 грамів;
- сухі дріжджі «Львівські» — 12 грамів;
- молоко — 200 мл;
- оливкова олія — 35 мл;
- цукор — 1 чайна ложка;
- сіль — половина чайної ложки;
Для начинки потрібні:
- кетчуп;
- обсмажене куряче філе;
- печериці;
- сири — моцарела та пармезан;
- соус песто;
- свіжий базилік.
Просіяне борошно перемішайте з дріжджами, цукром та сіллю. Поступово вливайте тепле молоко та замішуйте тісто. Накрийте й залиште в теплі на пів години.
Розкачайте тісто у пласт завтовшки 5 мм. Змастіть кетчупом, викладіть обсмажені шматочки філе, моцарелу та печериці. Поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хв. Готову піцу прикрасьте тертим пармезаном, песто та листочками базиліку.
*на правах реклами