11 жовтня на першому причалі Білгорода-Дністровського відбувся щорічний фестиваль “Юшка-Fest”, який став доброю традицією для мешканців. Захід організувала громадська організація “Рибацький Край”, що об’єднує кулінарів, волонтерів та небайдужих до спільної справи людей громади.
Цього року у змаганні взяли участь шість команд – три цивільні та три військові. Учасники отримали всі необхідні інгредієнти, а ось “таємні складники” кожна команда обрала самостійно.
“Я готую юшку за рецептом моєї прабабусі. Це царська юшка з п’яти видів риби. А таємний інгредієнт – традиційний продукт українців будь-якого регіону – сало, яке робить смак риби більш “м’яким і ніжним”. Багато овочів, зелені та палаюче поліно для аромату. Обов’язково пропоную спеціальний соус – саламур, який додається до готової юшки,” – поділився секретом кухар Володимир із команди “Бобри”.
Після приготування настала найсмачніша частина – дегустація. Гості фестивалю голосували за улюблену команду, роблячи внески: чим смачніша страва, тим щедріші донати.
За результатами змагань:
- 6 місце посіла команда “Рибник”.
- 5 місце – “Торнадо”.
- 4 місце – “Южний кордон” (25 прикордонний загін).
- 3 місце – “У дяді Жені”.
- 2 місце – “Моряки” (23 загін морської охорони).
- 1 місце – “Бобри” (808 Дністровська окрема бригада підтримки).
П’ятдесятилітровий казан юшки від “Бобрів”, приготований військовими шефами Володимиром та Олексієм, спорожнів за рекордні 26 хвилин. Ця команда зібрала найбільшу суму донатів серед усіх учасників. В результаті – перше місце у змаганнях, кубок “Найсмачніша уха Аккермана” та вдячність від гостей і організаторів.
Як і завжди, фестиваль прикрасила насичена концертна програма з виступами танцювальних та вокальних колективів, яку організував заслужений діяч культури Валерій Цуркану.
Завдяки щедрим внескам учасників і відвідувачів фестивалю, вдалося зібрати 25 430 гривень на підтримку Збройних сил України.
Нагадаємо, минулого року під час фестивалю “Юшка-Fest” вдалося зібрати кошти на придбання тепловізора для 122 бригади територіальної оборони.