Що потрібно для десерту “Три молока”
Для того, щоб приготувати вершковий десерт “Три молока”, потрібні такі продукти:
- борошно – 90 г;
- вершки (жирність 30-35 %) – 100 г;
- вершки (жирність 10-15 %) – 80 г;
- топлене молоко – 70 г;
- варене згущене молоко – 100 г;
- згущене молоко – 250 г;
- вершковий сир – 150 г,
- яйця – 4 шт.;
- лимонна цедра – 1 ст. л.;
- цукор – 70 г;
- цукрова пудра – 1 ст. л.;
- ванільний цукор – 1 ч. л.;
- сіль – дрібка.
Як готувати десерт “Три молока”
Для початку потрібно приготувати бісквіт для десерту “Три молока”. Для цього відділіть жовтки від білків. Збийте окремо білок, в окремій мисці поєднайте жовтки з цукром та також збийте в пухку масу.
Потім просійте борошно (це зробить бісквіт пишним) і потроху підмішайте його в жовтки. Перемішувати тісто потрібно вкрай обережно та плавно. До змішаних з борошном жовтків додайте збиті білки.
Застеліть форму для випікання пергаментом, рівномірно викладіть тісто. Випікайте бісквіт протягом 8-10 хвилин в розігрітій до 180 градусів в духовці.
Тісто для бісквіта потрібно розрівняти у формі (скриншот / Тетяна Літвінова)
Тим часом приготуйте молочну суміш для десерту. Для цього в глибокій мисці змішайте варене згущене молоко і звичайне.
Ретельно вимішайте суміш, щоб не було грудочок. Потім влийте топлене молоко та вершки жирністю 10-15%. Ще раз перемішайте молочну суміш.
Для того, щоб заливати десерт згущеним молоком було зручніше, рідину можна перелити в глечик.
Щоб прикрасити десерт “Три молока”, збийте холодні вершки жирністю 30-35% протягом 5 хвилин. Потроху додайте до вершків вершковий сир, продовжуючи збивати масу.
Коли вершкова суміш не матиме грудочок, додайте цукрову пудру. За бажанням можна додати дрібку ванілі.
Виріжте з бісквіта кружальця за розміром склянок або мисок. Викладіть один шар бісквіта в обраний посуд. Проколіть бісквіт зубочисткою, щоб згущене молоко краще просочило десерт.
Залийте бісквіт невеликою кількістю молочної суміші так, щоб рідина покрила бісквіт.
Залийте бісквіт молочною сумішшю (скриншот / Тетяна Літвінова)
Потім викладіть тонкий шар крему, а на нього – бісквіт та молочну суміш.
Як зробити десерт “Три молока” (скриншот / Тетяна Літвінова)
Повторіть процедуру до закінчення інгредієнтів. Верхнім шаром десерту “Три молока” повинні бути вершки – їх потрібно присипати лимонною цедрою.
Помістіть десерт в холодильник на декілька годин, щоб бісквіт просочився кремом. Після цього можна пригощатися.