Новорічні свята – це безліч закусок та салатів на основі майонезу. Багато кулінарів використовують не магазинний соус, а зроблений власними руками. Наприклад, майонез без яєць.
Що вам знадобиться:
- Олія – 200 мл
- Молоко – 100 мл
- Сіль – 1 ч. ложка
- Цукор – 1,5 ч. ложки
- Гірчиця – 2 ч. ложки
Як приготувати майонез
Усі інгредієнти мають обов’язково бути кімнатної температури. Їх потрібно з’єднати в одному посуді, занурити погружний блендер та збити всі компоненти.
Перші декілька секунд блендер не відривати від дна, а далі рухати вверх-вниз до моменту, поки майонез стане густий.
У майонез можна додати інші спеції – за вашими смаками та бажанням. Зберігати такий майонез можна не більше 5 діб у холодильнику, у герметично закритому посуді.
“Такий домашній майонез стане хорошою альтернативою магазинному. Смак ідентичний. Обов’язково спробуйте”, – радить Юлія Симончук.
У коментарях також радять використовувати магазинне молоко, а не домашнє. А у кінці збивання додати 1,5 ст. ложки лимонного соку – так майонез буде ще смачніший та густіше.