Фарширований короп по-балтськи: коронний рецепт та соуси

Фарширований короп по-балтськи: коронний рецепт та соуси

Не дивно, що місто відомо своєю майстерністю господинь, які ще з юності можуть готувати фаршировану рибу в найрізноманітніших варіаціях. Тому жодне святкове застілля у господинь з Балти не обходиться без цієї смачної страви.

Секретом рецепту фаршированого коропа ділиться балтянка Світлана Козаченко.

Світлана Козаченко

Складові:

Білий соус для змащування риби

Для бланшування беремо 150-200 грамів охолоджених вершків з високим вмістом жиру. Збиваємо міксером до пишноти, намагаючись не перебити масу.

Додаємо одну або дві ложки соєвого соусу, вводячи його поступово і продовжуючи збивати на низькій швидкості.

За бажанням можна підсолодити, додати трохи спецій, часнику, імбиру або лимонного соку.

Білий соус із хрону

Складові:

Приготування соусу:

Соус готовий до вживання і може зберігатися в холодильнику в герметично закритій ємності.

Приготування риби

Обережно знімаємо шкіру з риби, уникаючи ушкоджень. Відділяємо філе від кісток і мелимо на м’ясорубці. Хліб замочуємо в молоці. Моркву і буряк тремо на тертці, а цибулю нарізаємо дрібно. Одну цибулину пропускаємо через м’ясорубку разом з фаршем, іншу обсмажуємо на олії і також додаємо до фаршу. Аналогічно обробляємо моркву. Дві моркви, буряк і третю цибулю нарізаємо кільцями, які використаємо як «подушку» для карпа.

Фарш солимо, додаючи перець, часник, петрушку, коріандр та імбир. Фаршируємо рибу обережно, не заповнюючи занадто щільно, оскільки він збільшиться при запіканні, що може призвести до розриву шкіри.

На дно дека викладаємо шари моркви та буряка, кладемо туди рибу та змащуємо соусом з вершків.

Накриваємо пергаментом і запікаємо пів години, потім ще пів години без пергаменту, до формування апетитної скоринки.

Сервуємо карпа охолодженим з білим соусом із хрону.