Як зазначили у відомстві, кишкові інфекції передаються через вживання зараженої їжі чи води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки та предмети побуту.
Найчастіше збудники інфекцій містяться у сирому м’ясі, яйцях, непастеризованому молоці, морепродуктах, немитих фруктах та овочах.
Симптоми гострих кишкових інфекцій, при яких слід звернутися до лікаря:
- сухість у роті та горлі;
- підвищена температура, що супроводжується діареєю та блюванням;
- переймоподібні болі в животі;
- незначне сечовипускання чи його відсутність.
Як запобігти захворюванню:
- дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки та продукти;
- не вживати продукти, що зберігалися із порушенням умов зберігання;
- мити фрукти та овочі чистою водою, перш ніж готувати;
- не нехтувати часом термічної обробки продуктів з м’яса та риби тощо.