Хрумкі, екологічні, вирощені студентами: особливі огірки з Кодими

Хрумкі, екологічні, вирощені студентами: особливі огірки з Кодими

Для реалізації цієї ідеї було закуплено сучасне обладнання і сільськогосподарську техніку, а також встановлено дві теплиці. В одній з них учні планують вирощувати рідкісні та екзотичні рослини.

Теплиц в Кодыме
Теплиця Кодимського аграрного коледжу

Читайте також: Літні канікули під час війни: де відпочивають діти з Одещини?

Вибором насіння займалися викладачі в співпраці з учнями. Протягом вирощування дотримувалися класичних технологій, з акцентом на екологічності за рахунок використання біопрепаратів та відмови від хімічних добрив і пестицидів.

– Такий підхід сприяє отриманню безпечної і корисної продукції, а також збереженню ґрунту і екосистеми. Переваги екологічного вирощування – це безпека продукції, зменшення залежності від хімічних речовин, поліпшення родючості ґрунту, а також гармонія з природою. Усе це стало можливим завдяки старанній праці директорки Північного професійного коледжу Ярослави Жирун, – коментує заступник директора Кодимського відділення Північного професійного коледжу Ольга Вінницька.

Жителі Кодими із задоволенням підтримують ініціативу студентів – вони купують огірки, які виростили юні агрономи. Таким чином споживачі підтримують вітчизняного виробника і розвиток професійної освіти – виручені кошти спрямуються на подальший розвиток самого навчального закладу.

– Хрумкі, свіжі та екологічні! Вирощені без хімікатів, перевірені на нітрати. Їхній смак неперевершений. Закликаю купувати огірки, вирощені нашими студентами, – ділиться жителька Кодими Людмила Петрик.