Найсмачніший майонез – це той, який ви приготували власноруч. У рецепті цього соусу немає нічого складного та приготувати його можна самостійно буквально за 3 хвилини. Напередодні свят рецепт домашнього майонезу точно знадобиться багатьом кулінарам.
Як приготувати ідеальний майонез, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на відео переможця 7 сезону кулінарного шоу “МастерШеф” Вадима Бжезинського в Instagram.
Що вам знадобиться:
- Олія – 300 мл
- Яйця – 2 шт.
- Часник – 0,5 зубчика
- Лимон (сік) – 2 ч. ложки
- Гірчиця – 2 ч. ложки
- Сіль та перець
Як приготувати ідеальний майонез
У чашу блендера помістіть яйця, часник, гірчицю, лимонний сік. Додайте сіль і перець, потім олію. А далі – збийте блендером до отримання однорідної маси.
Якщо ви хочете отримати густіший майонез, то кількість олії варто зменшити на 70 мл.
“Даю тисячу відсотків – смачніше і корисніше магазинного. Майонезні салати – новорічна класика. Майонез – найпопулярніший соус в українській домашній кухні. Без нього неможливо уявити святкові салати, намазки на хліб та багато запечених страв”, – коментує рецепт Вадим Бжезинський.