Корисний вітамінний салат коул слоу за покроковим рецептом

Корисний вітамінний салат коул слоу за покроковим рецептом

Цей холодний капустяний салат коул-слоу був завезений у Північну Америку ще голландськими колоністами. Американці цей салат доповнили та він став їх улюбленим гарніром до барбекю та грилю. Він багатий на рослинні волокна, смачний, корисний і дуже легкий.

Що вам знадобиться:

  • Білокачанна капуста – 400 г
  • Червонокачанна капуста – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – пучок
  • Морква – 2 шт.
  • Корінь селери – 100 г
  • Майонез або йогуртова заправка – 100 г
  • Вершки 10% – 1 ст. ложка
  • Оцет яблучний – 2 ст. ложки
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль, перець чорний мелений – до вашого смаку

Як приготувати американський салат коул-слоу

Капусту білокачанну та червонокачанну шаткуємо дрібною соломкою, обминаємо з сіллю. Моркву та селеру чистимо та натираємо на тертці для овочів по-корейські.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Зелену цибулю потрібно подрібніти. За бажанням можна додати трошки подрібненого кропу.

Змішуємо овочі в одній великій мисці.

В окремому посуді робимо заправку: беремо майонез або грецький йогурт, додаємо вершки, оцет, цукор, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідного соусу.

Заправляти цей салат потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.

Джерело