Що потрібно для грецьких фрикаделей
Для того, щоб приготувати фрикадельки з м’ятою по-грецьки, треба такі продукти:
- нежирний яловичий фарш – 500 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 1-2 ст. л.;
- хліб (без скоринки) – 60 г;
- цибуля (маленька) – 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- оливкова олія – 5 ст. л.;
- червоний винний оцет – 1 ч. л.;
- мелений коріандр – 1 ч. л.;
- м’ята – 3-4 листочки;
- петрушка – жменя;
- сіль – до смаку;
- перець – до смаку;
- соняшникова олія – для смаження.
Як готувати фрикадельки по-грецьки
Почистьте цибулю та часник, цибулю наріжте на невеликі шматочки. Потім перекладіть цибулю і часник у блендер та подрібніть до стану дуже дрібно нарізаної, але не кашоподібної маси.
Щоб фрикадельки мали хрумку скоринку, проте всередині залишалися м’якими, до фаршу додають хліб, попередньо розмочивши його в кип’ячений або питній воді.
В глибокій мисці змішайте фарш з цибулею, часником та хлібом. Ви також можете приготувати фрикадельки по-грецьки, змішавши однакові частини яловичого та свинячого фаршу. Помийте та подрібніть м’яту, а потім додайте її до фаршу разом з яйцем, оливковою олією, коріандром та червоним винним оцтом.
Додайте сіль та перець до смаку, та ретельно вимісіть суміш, щоб всі інгредієнти з’єдналися. Після цього з маси сформуйте невеликі круглі фрикадельки.
Наполовину наповніть пательню олією і розігрійте на сильному вогні. Щоб надати фрикаделькам по-грецьки хрусткої текстури ззовні, достатньо обваляти їх у борошні, а потім обсмажити у фритюрі. Тільки не забудьте струсити надлишки борошна, щоб вони не вийшли надто сухими.
Смажити фрикадельки у фритюрі потрібно по 3-4 хвилини з кожного боку, не готуючи забагато за один раз. Готові фрикадельки по-грецьки викладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
Подавати грецькі фрикадельки слід зі свіжовичавленим лимонним соком, подрібненою петрушкою і заправкою з грецького йогурту, натертих огірків та часнику.