Курячі гомілки в гарбузі – рецепт Клопотенка і як готувати

Курячі гомілки в гарбузі – рецепт Клопотенка і як готувати

Що потрібно для курячих гомілок в гарбузі

Для того, щоб запекти курячі гомілки в гарбузі, треба такі інгредієнти:

  • вода – 200 мл
  • курячі гомілки – 6 шт.
  • гарбуз (круглий) – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • томатна паста – 3 ст. л.
  • цукор – до смаку
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • паприка – 1 ч. л.
  • перець – до смаку
  • кориця мелена – 1/2 ч. л.
  • аніс – 1 шт.

Як готувати курячі гомілки в гарбузі

Помийте гарбуз та моркву, зніміть шкірку з цибулі. Зріжте шкірку з моркви, наріжте її та цибулю неширокими кружальцями.

З гарбуза зріжте верхівку та видаліть насіння, щоб зробити горщик. Знімати шкірку при цьому не потрібно – вона утримуватиме форму овочевого посуду. До того ж не викидайте верхівку – така кришечка потрібна при запіканні.

Розігрійте в пательні олію, всипте моркву з цибулею та обсмажте їх протягом декількох хвилин, періодично помішуючи. Тим часом в глибоку миску викладіть курячі гомілки, натріть їх спеціями, а потім перекладіть в пательню до овочів.

Зробіть соус для заливки, змішавши томатну пасту з водою, корицею та анісом. Це додасть гомілкам кислинки. Коли м’ясо підсмажиться до скоринки, залийте його томатним соусом.

Після цього гомілки з овочами потрібно трохи протушкувати, до майже повної готовності м’яса та загустіння соусу.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть в гарбуз присмажені гомілки та овочі. Накрийте гарбузовий “горщик” “кришкою” та поставте в духовку запікатися протягом 40 хвилин. Коли гомілки протушкуються, розкладіть їх на тарілки разом з нарізаним запеченим гарбузом.

Watch on TikTok



Джерело