Ледачий Наполеон – як швидко і просто приготувати легендарний торт

Ледачий Наполеон – як швидко і просто приготувати легендарний торт

Якщо ви любите торт «Наполеон», але не хочете заморочуватися з приготуванням тіста, то цей рецепт для вас. Ви зможете приготувати чудовий торт з листкового тіста, вершків і згущеного молока всього за півгодини. Такий торт не поступається за смаком класичному «Наполеону», а готується у рази швидше.

Інгредієнти для “ледачого” Наполеону

Вам знадобиться всього три інгрідієнти: 

  • листкове бездріжжове тісто – 450 г;
  • вершки 33% – 400 мл;
  • згущене молоко – 200 г.

Читайте також: Солодкий смак Херсону в Одесі – вони втратили все та почали з нуля у нашому місті

 Приготування

  • Листкове тісто можна купити вже готове в будь-якому магазині. Вибирайте тісто з якісним складом, без шкідливих добавок.
  • Тісто не потрібно розкочувати, достатньо його розморозити і нарізати на смужки шириною 1-1,5 см.
  • Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте смужки з тіста на деку, покритому пергаментом, не більше 15 хвилин, поки вони не стануть золотистими. 
  • Для приготування крему збийте вершки міксером до утворення пишної піни і додайте згущене молоко. Якщо вам здається, що крем недостатньо солодкий, можете додати трохи цукрової пудри.
  • Візьміть роз’ємну форму для тортів і обгорніть її харчовою плівкою. Покладіть на дно форми шар крему і рівномірно розподіліть його.
  • Потім покладіть палички з тіста і знову змащуйте кремом. Повторюйте цю процедуру, поки не закінчаться інгредієнти.
  • Зверху торт також змащіть кремом і прикрасьте паличками з тіста, які залишилися. 

Поставте торт в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився. Краще готувати торт ввечері і залишати його в холодильнику на ніч. Вранці вийміть торт з холодильника, від’єднайте форму і зніміть плівку. Наріжте торт на шматочки і подавайте до чаю або кави. Смачного!

Кондитер-самоучка з Троїцького перетворює торти на справжній витвір мистецтва