Що потрібно для фучків
Для того, щоб приготувати ці млинці лемківської кухні, знадобляться такі продукти:
- борошно – 160 г
- яйця – 3 шт.
- молоко – 200 мл
- олія – 80 мл
- квашена капуста – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- сіль – 2 г
- перець – 2 г
- сода – 2 г
- кмин – 2 г
Як готувати фучки
Для того, щоб приготувати фучки, в тісто додають квашену капусту. Спершу її потрібно відтиснути від розсолу, а потім подрібнити ножем – інакше млинці будуть розпадатися.
Цибулю потрібно почистити та покришити, а потім змішати з капустою. Згодом, якщо капуста виділятиме сік, можна злити зайву рідину.
В окрему миску просійте борошно, щоб оладки з капустою були більш пухкими. Додайте до борошна соду та сіль. Крім цього, щоб фучки були ароматними, додайте кмин, а також чорний мелений перець.
Розбийте в борошно яйця, після чого влийте молоко. Попередньо нагрівати рідину не потрібно. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції маси, щоб не було жодних грудочок.
Після цього додайте в рідке тісто квашену цибулю з капустою і ще раз перемішайте масу, щоб капуста рівномірно розподілилася в тісті. Розігрійте пательню з олією та обсмажте фучки – для одного капустяного млинця лемківської кухні потрібно приблизно 1 ст. л. маси.
Як готувати фучки (скриншот / Кулінарні витівки)
Смажити фучки потрібно на середньому вогні, протягом 2-3 хвилин з кожного боку. Перекладіть фучки на паперовий рушник, щоб прибрати олію. Подавати цю страву лемківської кухні можна як і деруни, зі сметаною, за бажанням додавши в сметану зелень або часник.