Лемківські млинці фучки – старовинний рецепт і як готувати

Лемківські млинці фучки – старовинний рецепт і як готувати

Що потрібно для фучків

Для того, щоб приготувати ці млинці лемківської кухні, знадобляться такі продукти:

  • борошно – 160 г
  • яйця – 3 шт.
  • молоко – 200 мл
  • олія – 80 мл
  • квашена капуста – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль – 2 г
  • перець – 2 г
  • сода – 2 г
  • кмин – 2 г

Як готувати фучки

Для того, щоб приготувати фучки, в тісто додають квашену капусту. Спершу її потрібно відтиснути від розсолу, а потім подрібнити ножем – інакше млинці будуть розпадатися.

Цибулю потрібно почистити та покришити, а потім змішати з капустою. Згодом, якщо капуста виділятиме сік, можна злити зайву рідину.

В окрему миску просійте борошно, щоб оладки з капустою були більш пухкими. Додайте до борошна соду та сіль. Крім цього, щоб фучки були ароматними, додайте кмин, а також чорний мелений перець.

Розбийте в борошно яйця, після чого влийте молоко. Попередньо нагрівати рідину не потрібно. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції маси, щоб не було жодних грудочок.

Після цього додайте в рідке тісто квашену цибулю з капустою і ще раз перемішайте масу, щоб капуста рівномірно розподілилася в тісті. Розігрійте пательню з олією та обсмажте фучки – для одного капустяного млинця лемківської кухні потрібно приблизно 1 ст. л. маси.

Як готувати фучки (скриншот / Кулінарні витівки)

Смажити фучки потрібно на середньому вогні, протягом 2-3 хвилин з кожного боку. Перекладіть фучки на паперовий рушник, щоб прибрати олію. Подавати цю страву лемківської кухні можна як і деруни, зі сметаною, за бажанням додавши в сметану зелень або часник.

Джерело