Львівський сирник на крихкому тісті – рецепт і як готувати

Львівський сирник на крихкому тісті – рецепт і як готувати

Що потрібно для українського сирника на крихкому тісті

Для того, щоб приготувати цей смачний десерт, необхідні такі продукти:

  • борошно – 400 г
  • яйця – 7 шт.
  • маргарин – 350 г
  • кисломолочний сир (жирність 5 %) – 1 кг
  • какао – 3 ст. л.
  • цукор – 400 г
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • ванільний цукор – 10 г
  • манка – 2 ст. л.
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • родзинки – 160 г
  • лимонна цедра – з одного лимону

Як готувати український сирник на крихкому тісті

Особливість цього десерту в тому, що тісто не викладається щільним шаром. Для приготування тіста 150 г маргарину необхідно підігріти до кімнатної температури.

Додайте до маргарину 200 г цукру, збийте суміш міксером протягом 2 хвилин. Після цього додайте до маси 2 яйця і збивайте інгредієнти ще 2-3 хвилини.

В окремий посуд потрібно просіяти борошно разом з какао та розпушувачем. Перемішайте сухі інгредієнти та пересипте їх до яєчної суміші. Ретельно перемішайте масу до утворення тіста.

Розділіть тісто на дві частини, зробивши одну трохи більшою. Загорніть тісто в харчову плівку та покладіть в морозилку на годину.

Для сирної начинки змішайте кисломолочний сир з рештою цукру, додавши ванільний цукор, цедру лимона, крохмаль і манку. Розділіть решту яєць на білки та жовтки, жовтки додайте до сирної начинки.

Розтопіть решту маргарину, влийте його в сирну масу і перебийте суміш блендером до однорідної консистенції. Яєчні білки збийте до піків, після чого перелийте в сирну масу.

Родзинки потрібно запарити, а потім додати до сирної начинки. Після цього ретельно перемішайте суміш.

Застеліть форму для випікання пергаментом. Натріть на дно посуду більшу частину тіста, на великій тертці. Рівномірним шаром викладені сирну начинку, а наверх натріть меншу частину тіста.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте львівський сирник протягом 50 хвилин. Зачекайте, доки десерт охолоне, а тоді дістаньте його з форми та наріжте на порційні шматочки.

Джерело