Мітболи чи тефтелі у вершково-грибному соусі – простий рецепт і як готувати

Мітболи чи тефтелі у вершково-грибному соусі – простий рецепт і як готувати



Що потрібно для мітболів з вершковим соусом

Для того, щоб приготувати таку ситну вечерю, потрібні такі інгредієнти:

  • курячий фарш – 500 г;
  • печериці – 250 г;
  • манка – 3 ст. л.;
  • вершки – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • вершкове масло – 15 г;
  • цибуля (маленька) – 2 шт.;
  • олія – 10 г;
  • сіль – до смаку;
  • перець – до смаку;
  • мелений коріандр – до смаку;
  • зіра – до смаку;
  • зелень – до смаку.

Як готувати мітболи з вершковим соусом та грибами

Перекладіть фарш до тарілки. Очистьте і подрібніть цибулю – половину додайте до фаршу, половину залиште для соусу. Додайте до м’яса з цибулею манку, яйце, коріандр, зіру, підсоліть та поперчіть до смаку.

Ретельно перемішайте масу і виліпіть тефтельки невеликого розміру – як горіх. Для того, щоб фарш не лип до рук, змочіть долоні водою.

Розігрійте пательню з олією та викладіть мітболи. Смажте тефтельки до рум’яної золотистої скоринки з кожного боку. Після цього приберіть мітболи з пательні.

Підготуйте печериці та зелень для соусу – промийте їх водою, наріжте гриби на невеликі частини, а зелень подрібніть.

Покладіть в пательню вершкове масло, розтопіть його та вкиньте решту цибулі. Смажте 3-4 хвилини, після цього додайте нарізані печериці і смажте, перемішуючи, приблизно 8 хвилин.

Влийте до печериць теплі вершки, підсоліть та поперчить. Вершки мають бути саме теплими або навіть гарячими – тоді менша ймовірність згортання.

Перемішайте складники і доведіть соус до кипіння. Після цього викладіть тефтелі, накрийте пательню кришкою та протушкуйте декілька хвилин. Подавайте мітболи з соусом, присипавши зеленню.



Джерело