М’ясний рулет з яєчною начинкою на Великдень – рецепт

М’ясний рулет з яєчною начинкою на Великдень – рецепт

До Великодня залишилося вже небагато, тому варто продумувати, які страви ви будете готувати на святковий стіл. Спробуйте зробити великодній рулет з двох видів м’яса і яєчною начинкою, який ще називають “печеня по-князівськи”.

Що вам знадобиться:

  • Яловичина – 500 г
  • Свинина – 100 г
  • Батон нарізний – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – до вашого смаку
  • Олія – 20 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень – до вашого смаку

Як готувати великодній м’ясний рулет

М’ясо добре помийте. Свинину пропустіть через м’ясорубку разом з батоном. Цибулю потрібно почистити, нарізати та спасерувати.

До свинини додайте пасеровану цибулю, подрібнений часник, сіль, перець і добре вимішайте. Яйце зваріть круто, дайте охолонути та наріжте кубиками.

Яловичину відбийте у широкий пласт, посередині покладіть фарш, кубики яйця, подрібнену зелень й скрутіть все у рулет. Зав’яжіть навколо ниткою, щоб не розкрутився.

Розігрійте сковорідку та обсмажте з олією рулет з усіх боків до рум’яності. Потім покладіть рулет у гусятницю, налийте трохи води. Додайте лавровий лист та тушкуйте під кришкою на маленькому вогні 1 годину.

Готове м’ясо звільніть від ниток та наріжте на порційні скибочки.

З м’ясом можна експериментувати – наприклад, взяти яловичину та курятину.

Вас може зацікавити:

А ось ще один рецепт рулету з трошки іншим набором інгредієнтів:

Джерело