Огляд цін на ринках Одеси та області на початку червня

Огляд цін на ринках Одеси та області на початку червня

Читайте також огляд цін на продукти харчування на одеському Привозі

Овочі, фрукти, ягоди, зелень. Строкаті прилавки так і ваблять зголоднілих за сезонним розмаїттям покупців — це видно з кількості людей, які вирушили на продовольчий шопінг.

У містах і селах Одеської області багато продуктових ринків. У кожного є свої покупці і свої особливості. Щось їх об’єднує, а щось робить унікальними. Що продають і купують на одеських базарах, а головне — за скільки, дізнавалися кореспонденти «Одеського життя».

Червневий Новий базар: молода картопля за ціною старої

Ну ось вам і класичне літо: що на календарі, що за погодою. Спека, повітряна тривога… А на Новому базарі, як завжди: чи то на закупи люди прийшли, чи то просто прогулятися, кави-чаю випити, поговорити «за життя».

Ціни на овочі

  • картопля — 30-35 гривень;
  • картопля молода — 35-50 гривень;
  • цибуля — 30-35 гривень;
  • помідори — 450-130 гривень;
  • буряк — 25-30 гривень;
  • кабачки — 40-50 гривень;
  • огірки — 40-50 гривень;
  • солодкий перець — 80-120 гривень;
  • баклажани — 60-100 гривень;
  • капуста молода — 20-35 гривень;
  • морква молода — 60-80 гривень;
  • часник молодий — 140-150 гривень;
  • редиска — 20-30 гривень;
  • зелений горошок — 100-130 гривень;
  • зелень у пучках — від 10-15 гривень.

Ціни на фрукти

  • яблука — 25-35 гривень;
  • лимони — 50-70 гривень;
  • апельсини — 60-80 гривень;
  • банани — 60-80 гривень;
  • гранати — 90-120 гривень;
  • полуниця — 70-130 гривень;
  • черешня — 60-120 гривень;
  • вишня — 120-130 гривень.

Яйця, сир, бринза

  • яйця (десяток) — 25-50 гривень;
  • бринза — 150-200 гривень;
  • сир — 70-180 гривень.

Ціни на м’ясо

  • телятина і яловичина: задня частина — 240-250 гривень;
  • телятина і яловичина: антрекот — 200-220 гривень;
  • телятина і яловичина: шия — 230-270 гривень;
  • телятина і яловичина: ребра — 130-150 гривень.
  • свинина: задня частина — 180-200 гривень;
  • свинина: шия — 220-240 гривень;
  • свинина: лопатка — 200-210 гривень;
  • свинина: ребра — 180-190 гривень;
  • свинина: сало свіже — 60-220 гривень;
  • свинина: сало солоне — 180-280 гривень.

Ціни на рибу

  • короп — 100-150 гривень;
  • товстолобик — 90-140 гривень;
  • лобань — 80-150 гривень;
  • судак — 220-270 гривень.

Київський ринок: фруктів, овочів і зелені — на будь-який смак!

Фрукти та овочі сезонного вирощування — головні герої ринку в перші вихідні літа. Тут усе наше, українське, адже приїхало до Одеси з різних куточків області. Полуниця з Балти та Кілії, огірки та помідори з Арциза та Кодими — обирай вітаміни на будь-який смак. А черешня! Її цього року дуже багато!

Ціни на овочі

  • картопля — 25-30 гривень;
  • картопля молода — 45-50 гривень;
  • цибуля — 30-40 гривень;
  • помідори — 60-90 гривень;
  • буряк молодий — 70-80 гривень;
  • кабачки — 50-60 гривень;
  • огірки — 35-65 гривень;
  • солодкий перець — 80-160 гривень;
  • баклажани — 120-180 гривень;
  • капуста молода — 20-35 гривень;
  • часник молодий — 140-160 гривень;
  • морква молода — 30-80 гривень;
  • редис — 30-45 гривень;
  • зелений горошок — 120-140 гривень;
  • зелень у пучках — 10-15 гривень.

Ціни на фрукти

  • яблука — 25-40 гривень;
  • банани — 60-80 гривень;
  • грейпфрути — 45-60 гривень;
  • лимони — 45-50 гривень;
  • полуниця — 70-120 гривень;
  • черешня — 70-120 гривень.

Яйця, сир, бринза

  • яйця (десяток) — 30-60 гривень;
  • бринза — 150-220 гривень;
  • сир — 90-150 гривень.

Ціни на м’ясо

  • телятина і яловичина: задня частина — 240-250 гривень;
  • телятина і яловичина: теляча шия — 210-220 гривень;
  • телятина і яловичина: ребра — 140-150 гривень;
  • свинина: задня частина — 160-180 гривень;
  • свинина: лопатка — 170-180 гривень;
  • свинина: ребра — 200-220 гривень;
  • свинина: сало свіже — 100-200 гривень;
  • свинина: сало солоне — 150-350 гривень.

Ціни на рибу

  • товстолобик — 65-100 гривень;
  • карасі — 60-80 гривень;
  • судак — 220-240 гривень;
  • короп — 110-130 гривень.

Південний ринок — літо в кошику!

Усі ранні сезонні овочі та фрукти з’явилися на три тижні раніше: вже є вишня і біла черешня, огірки для закваски і наші улюблені помідори «мікадо». Ціни на м’ясо та рибу стабільні, але в перші вихідні червня продавців на ринку значно менше.

Ціни на овочі

  • картопля — 30 гривень;
  • картопля молода — 50-60 гривень;
  • цибуля — 35 гривень;
  • помідори — 70-120 гривень;
  • буряк — 30-80 гривень
  • кабачки — 50-60 гривень;
  • огірки — 45-65 гривень;
  • перець солодкий — 80-160 гривень;
  • баклажани — 120-180 гривень;
  • капуста молода — 25-35 гривень;
  • часник молодий — 140-160 гривень;
  • морква молода — 70-80 гривень;
  • редиска — 45-50 гривень;
  • зелений горошок — 120-130 гривень;
  • зелень — від 15 гривень.

Ціни на фрукти

  • яблука — 30-35 гривень;
  • банани — 70-80 гривень;
  • грейпфрути — 50-60 гривень;
  • лимони — 50-70 гривень;
  • полуниця — 80-140 гривень;
  • черешня — 80-140 гривень.

Яйця, сир, бринза

  • яйця (десяток) — 35-60 гривень;
  • бринза — 150-240 гривень;
  • сир — 100-160 гривень.

Ціни на м’ясо

  • телятина і яловичина: задня частина — 220-260 гривень;
  • телятина і яловичина: теляча шия — 190-220 гривень;
  • телятина і яловичина: ребра — 160-180 гривень;
  • свинина: задня частина — 160-180 гривень;
  • свинина: шия — 220-240 гривень;
  • свинина: лопатка — 170-190 гривень;
  • свинина: ребра — 200-220 гривень;
  • свинина: сало свіже — 120-180 гривень;
  • свинина: сало солоне — 120-300 гривень.

Ціни на рибу

  • товстолобик — 80-100 гривень;
  • карасі — 60-80 гривень;
  • судак — 200-240 гривень;
  • короп — 100-130 гривень.

Ринок «Північний» на початку червня: молодо-зелено

Початок літа — цікавий період. Чимало місцевих овочів та ягід з’явилися на прилавках раніше, ніж зазвичай. Чи не кожен день відрізняється від наступного асортиментом продуктів і цінами на них.

Ціни на овочі

  • картопля — від 29 гривень;
  • картопля молода — 50-60 гривень;
  • цибуля — 30 гривень;
  • помідори — 50-100 гривень;
  • буряк молодий — 60-80 гривень;
  • кабачки — від 50 гривень;
  • огірки — від 45 гривень;
  • солодкий перець — 75-130 гривень;
  • баклажани — 100-150 гривень;
  • капуста — 20 гривень;
  • часник — 140-150 гривень;
  • морква — 25 гривень;
  • редис — 30-40 гривень;
  • зелень — від 10 гривень.

Ціни на фрукти

  • черешня — від 80 гривень;
  • вишня — від 90 гривень;
  • полуниця — 100 гривень;
  • яблука — 20-40 гривень;
  • банани — від 60 гривень;
  • грейпфрути — 80 гривень;
  • гранати — від 90 гривень;
  • лимони — 50-80 гривень;
  • мандарини — 150 гривень;
  • апельсини — 50-70 гривень.

Яйця, сир, бринза

  • яйця — 40 гривень;
  • бринза — 150-200 гривень;
  • сир — 70-100 гривень.

Ціни на м’ясо

  • телятина і яловичина: задня частина — 240-250 гривень;
  • телятина і яловичина: теляча шия — 200-220 гривень;
  • телятина і яловичина: ребра — 140-150 гривень;
  • телятина і яловичина: антрекот — 190-210 гривень.
  • свинина: задня частина — 170-180 гривень;
  • свинина: шия — 140-170 гривень;
  • свинина: лопатка — 190-200 гривень;
  • свинина: ребра — 180-200 гривень;
  • свинина: сало свіже — 80-200 гривень;
  • свинина: сало солоне — 100-220 гривень.

Ціни на рибу

  • товстолобик — 100-120 гривень;
  • карасі — 75-100 гривень;
  • лобан — 100-120 гривень;
  • судак — 200-220 гривень;
  • короп — 100-120 гривень.

На Арцизькому ринку багато зелені та овочів

У перші дні літа Арцизький центральний ринок б’є рекорди за наявністю яскравих фарб — на прилавках з’явилося ще більше зелені та овочів. «Молоді картоплю, бурячок, капусту та зелень розбирають на борщ і на салати насамперед», — радісно діляться продавці «овочевих» вітамінів. Однак лідером продажів на сьогодні є баклажани. Їх хоч і продають по — 200 гривень за кілограм, але купують із задоволенням, мабуть, скучили за свіжою баклажанною ікрою.

Ціни на овочі

  • картопля молода — 60 гривень;
  • картопля стара — 25 гривень;
  • цибуля — 25 гривень;
  • редис — 35 гривень;
  • помідори — 100 гривень;
  • буряк — 20 гривень;
  • кабачки — 120 гривень;
  • огірки — 80 гривень;
  • солодкий перець — 130 гривень;
  • капуста молода — 45 гривень;
  • капуста стара — 15 гривень;
  • баклажани — 200 гривень;
  • спаржа зелена — 145 гривень;
  • часник — 120 гривень;
  • морква — 20 гривень;
  • кабачок — 40 гривень;
  • селера — 20 гривень;
  • зелень — від 10 гривень;
  • черемша — від 20 гривень.

Ціни на фрукти

  • яблука — 25 гривень;
  • груші — 55 гривень;
  • виноград — 60 гривень;
  • лимони — 60 гривень;
  • мандарини — 70 гривень;
  • апельсини — 120 гривень;
  • полуниця — 60 гривень.

Яйця, сир, бринза

  • яйця (десяток) — 45 гривень;
  • бринза — 180 гривень;
  • сир — 120 гривень;
  • молоко — 30 гривень;
  • вершки — 180 гривень.

Ціни на м’ясо

  • телятина і яловичина: задня частина — 170 гривень;
  • телятина і яловичина: теляча шия — 180 гривень;
  • телятина і яловичина: ребра — 150 гривень;
  • телятина і яловичина: антрекот — 190 гривень.
  • свинина: задня частина — 170 гривень;
  • свинина: шия — 180-190 гривень;
  • свинина: лопатка — 160 гривень;
  • свинина: ребра — 135 гривень;
  • свинина: сало свіже — 60-80 гривень.

Ціни на рибу

  • товстолобик — 80-150 гривень;
  • карасі — 55-75 гривень;
  • пелінгас — 90 гривень.

Ціни на ринку в Балті

Ринок у Балті здається барвистим килимом. Тут кивають голівками різнокольорові квіти, там вабить покупців апетитна полуниця, а поруч спокушає розкішна зелень.

Ціни на овочі

  • картопля — 12-15 гривень;
  • цибуля — 20 гривень;
  • помідори — 90 гривень;
  • буряк — 25 гривень;
  • огірки — 35-45 гривень;
  • солодкий перець — 100 гривень;
  • капуста — 30 гривень;
  • часник — 180-200 гривень;
  • морква — 25 гривень;
  • зелень — 40 гривень.

Ціни на фрукти

  • яблука — 18-27 гривень;
  • лимони — 65 гривень;
  • мандарини — 65 гривень;
  • апельсини — 65-70 гривень;
  • банани — 65 гривень;
  • полуниця — 60 гривень.
  • Яйця, сир, бринза
  • яйця (десяток) — 40 гривень;
  • бринза — 150 гривень;
  • сир — 130 гривень.

Ціни на м’ясо

  • свинина: задня частина — 170 гривень;
  • свинина: шия — 170 гривень;
  • свинина: лопатка — 160 гривень;
  • свинина: ребра — 160 гривень;
  • свинина: битки — 190 гривень;
  • свинина: сало свіже — 100 гривень.

Ціни на рибу

  • товстолобик — 100 гривень;
  • карасі — 66-70 гривень;
  • короп — 130 гривень.

Любашівський ринок: ажіотаж на розсаду та молодняк птиці

Ціни на продукти дещо стабілізувалися. Гарний минулорічний урожай посприяв здешевленню цукру, борошна, круп і соняшникової олії. А деякі позиції, як-от яйця, навіть суттєво втратили в ціні. Порівняно з минулим роком — аж на 41,9 відсотка.

У Любашівці на ринку «Центральний» ажіотаж спостерігався у продавців розсади. Торгують розсадою різних сортів капусти, помідорів, болгарського перцю та баклажанів овочівники з Ананьївщини. Ціна за десяток кущиків, наприклад, помідорів коливається — від 10 до — 20 гривень. Продавці зазвичай додають до покупки кілька «бонусних» пагонів, а охочим пояснюють особливості висадки розсади в ґрунт. Також жваво розкуповувався молодняк птиці. Добові та підрощені курчата багатьох порід коштували — від 25 до — 80 гривень за голову, а каченята — 45-85 гривень.

Ціни на овочі

  • огірки — 40-65 гривень;
  • помідори — 80-170 гривень;
  • картопля — 20 гривень;
  • картопля молода — 50-60 гривень;
  • морква — 15 гривень;
  • буряк — 25 гривень;
  • цибуля молода — 30-40 гривень.

Ціни на фрукти

  • банани — 70-85 гривень;
  • лимони — 60-90 гривень;
  • апельсини — 50-120 гривень;
  • груші — 100 гривень.

Черешня і полуниця, вирощені на Любашівщині садівниками Поперечними, реалізовуються по — 100 гривень за кілограм. Яблука з їхнього саду коштують — 5-25 гривень. Хтось із селян привіз полуницю по — 60 гривень — біля лотка одразу вишикувалася велика черга. Кажуть, що дефіцит цієї ягоди виник через квітневі приморозки, які пошкодили не лише бутони, квітки, а навіть листочки на Ясенівських плантаціях. Щодо м’яса, то ціни на свинину залишилися незмінними. М’якоть коштує 170-180 гривень, свіже сало — 50-80 гривень за кілограм.

Огляд цін на ринках Одеси та області підготували Марія Котова, Таміла Терзян, Іван Свищ, Анна Терзівець, Любов Кузьменко, Юрій Федорчук



Джерело