Вплив на організм
Дієтолог Лорен Харріс-Пінкус назвала вершкове масло продуктом, “який вимагає нюансів під час оцінки його харчової цінності”.
“Зазвичай я уникаю називати продукти корисними чи шкідливими, і я вважаю за краще з’ясовувати, як певна їжа вписується у контекст загального здорового харчування”, – зазначила вона.
А дієтолог Елізабет Шоу акцентувала, що у вершкового масла все ж є деякі позитивні якості. Воно є джерелом дієтичного жиру, який слід вживати помірних кількостях та разом з іншими продуктами, багатими поживними речовинами, у вашому раціоні.
Загальне збалансоване меню є ключем до підтримки здорового обміну речовин.
Коли ви часто їсте вершкове масло, то ось що відбувається з організмом:
- ви споживаєте більше калорій
- отримуєте невелику кількість корисних поживних речовин
- збільшуєте споживання насичених жирів
Фахівці стверджують, що вершкове масло – один з найбагатших джерел насичених жирів в раціоні, які за надмірного споживання збільшують ризик серцево-судинних захворювань.
Як обрати масло
Масло може мати жирність 82,5%, 72,5% і 63%. Якщо жирність нижча, то такий продукт вже не може називатися маслом.
Також необхідно звертати увагу на ціну: дешевші варіанти швидше за все говорять про те, що перед вами не масло, а підробка з додаванням рослинної сировини.
Крім жирності й ціни, обов’язково вивчіть його склад. У хорошому вершковому маслі може бути вказано тільки вершки або молоко.
Важливо не купувати масло на стихійних ринках, якою б привабливою не здавалася ціна. Все тому, що можна купити неякісний продукт та нашкодити здоров’ю.