Пляцок з заварним кремом – рецепт і як готувати

Пляцок з заварним кремом – рецепт і як готувати

Що потрібно для пляцка з заварним кремом

Для приготування пляцка “Лісова пісня”, необхідно підготувати наступні продукти:

  • борошно – 570 г;
  • яйця – 7 шт.;
  • масло (72.5%) – 280 г;
  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 400 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • вишні – 300 г;
  • горіхи – 150 г;
  • сухий яблучний кисіль – пачка в 40 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • чорний шоколад – плитка.

Як готувати пляцок “Лісова пісня”

Відкладіть одне яйце для заварного крему. В інших відділіть жовтки від білків. До жовтків необхідно додати 250 г цукру та збити суміш до пухкої білої маси.

Тоді потрібно додати 250 г масла; його необхідно підігріти до кімнатної температури. Після цього ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.

Поступово додайте 550 г борошна з розпушувачем. Вимішайте тісто, а потім розділіть його на три однакові частини.

Білки необхідно збити зі 100 г цукру до густої консистенції. Після цього додайте кисіль та ще раз збийте суміш до однорідності.

Невелику форму для випікання (приблизно 22х33 см) застеліть пергаментом і викладіть перший шматок тіста, розрівнявши його по дну форму. Зверху викладіть третину суміші білків та цукру. На білкову суміш необхідно викласти 50 г горіхів і 100 г вишень.

Такий корж необхідно випікати в духовці протягом 27-30 хвилин, за температури в 170 градусів. Після випікання зачекайте, доки корж охолоне. За таким методом спечіть решту коржів для пляцка.

Приготуйте заварний крем для пляцка. Для нього необхідно змішати в каструлі молоко, білий і ванільний цукор, крохмаль, яйце і решту борошна.

Поставте посуд на маленький вогонь та доведіть крем до загустіння, постійно помішуючи. Тоді додайте решту масла і перемішайте крем.

Щоб зібрати пляцок, змастіть коржі кремом, намазуючи його з усіх боків. На паровій бані розтопіть шоколад і полийте ним пляцок. Для того, щоб випічка була смачною, поставте пляцок в холодильник на ніч.

Джерело