Інгредієнти
Для тіста:
- борошно – 300 г
- вершкове масло – 150 г
- цукор – 100 г
- яйця – 1 шт.
- ванільний цукор – 10 г
- вода – 50 мл
- сіль
Для начинки:
- вишня (свіжа або заморожена) – 500 г
- цукор – 150 г (на смак)
- картопляний крохмаль – 30 г
- лимонний сік — 1 ст. л
- кориця (за бажанням) – 1 ч. л
Приготування
- У великій мисці змішайте борошно, цукор, ванільний цукор та щіпку солі.
- Додайте нарізане шматочками холодне вершкове масло. Порубайте все разом до утворення крихти.
- Додайте яйце та холодну воду, замісіть тісто.
- Загорніть його у плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.
- У великій мисці змішайте вишні, цукор, картопляний крохмаль, лимонний сік та корицю. Дайте начинки постояти 10-15 хвилин, щоб вона добре просочилася.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Дістаньте тісто з холодильника та розкачайте його на присипаній борошном поверхні до товщини близько 0,5 см.
- Викладіть половину тіста у форму для випічки, зробіть бортики.
- Влийте вишневу начинку на тісто.
- Розкачайте іншу половину тіста та накрийте ним начинку. Защипніть краї, щоб начинка не витікала. Зробіть кілька надрізів на верхньому тісті, щоб пиріг міг “дихати” під час випікання.
- Випікайте пиріг у попередньо розігрітій духовці 30-40 хвилин, поки він не стане золотистим.
- Дістаньте готовий пиріг з духовки та дайте йому охолонути при кімнатній температурі.
Ваш вишневий пиріг готовий! Не забудьте купити морозиво з ванільним смаком від ТМ «Ласунка» та подавайте пиріг з кулькою морозива. Це доповнить смак та зробить десерт ще смачнішим!
*на правах реклами
Сообщение Простий рецепт смачного десерту появились сначала на Одеське Життя.