Для приготування курбану в казані знадобляться наступні інгредієнти:
- рис – 1,2 кг,
- пшенична крупа – 300 г,
- цілісно нарізана цибуля – 300 г,
- відварені тельбухи ягняти – 300-500 г,
- м’ясо ягняти – 2-2,5 кг,
- розтоплений жир ягняти та свинини – 700 г,
- бульйон – 1,5 л,
- чорний перець, лавровий лист, сіль – за смаком.
Приготування

- Відварити тельбухи ягняти та порізати їх кубиками.
- Відварити м’ясо ягняти до напівготовності.
- Промити рис і пшеничну крупу.
- На шар крупи та рису викласти цибулю, полити розігрітим жиром, додати сіль і спеції, тельбухи та перемішати. Зверху покласти шматки м’яса і залити бульйоном. Помістити в духовку і тушкувати до готовності (приблизно 2-3 години).
Смачного!
Проєкт «Мультикультурна Одещина» реалізується за підтримки Європейського Союзу у рамках програми Дім Європи. Зміст цього матеріалу є виключною відповідальністю видання «Одеське життя» і не завжди відображає погляди Європейського Союзу.


Читайте також:
- В Одесі вперше вийшов друком збірник рецептів одеської кухні українською – що в ньому?
- Розпочався Великий піст – що приготувати смачного?
- Каварма: готуємо одну з популярних бессарабських страв із мешканкою села Делений.
Сообщение Рецепт справжнього курбану: як його готують у Котловині? появились сначала на Одеське Життя.