Рецепт справжнього курбану: як його готують у Котловині?

Рецепт справжнього курбану: як його готують у Котловині?

Для приготування курбану в казані знадобляться наступні інгредієнти:

  • рис – 1,2 кг,
  • пшенична крупа – 300 г,
  • цілісно нарізана цибуля – 300 г,
  • відварені тельбухи ягняти – 300-500 г,
  • м’ясо ягняти – 2-2,5 кг,
  • розтоплений жир ягняти та свинини – 700 г,
  • бульйон – 1,5 л,
  • чорний перець, лавровий лист, сіль – за смаком.

Приготування

Отакий курбан вийшов
  1. Відварити тельбухи ягняти та порізати їх кубиками.
  2. Відварити м’ясо ягняти до напівготовності.
  3. Промити рис і пшеничну крупу.
  4. На шар крупи та рису викласти цибулю, полити розігрітим жиром, додати сіль і спеції, тельбухи та перемішати. Зверху покласти шматки м’яса і залити бульйоном. Помістити в духовку і тушкувати до готовності (приблизно 2-3 години).

Смачного!

Проєкт «Мультикультурна Одещина» реалізується за підтримки Європейського Союзу у рамках програми Дім Європи. Зміст цього матеріалу є виключною відповідальністю видання «Одеське життя» і не завжди відображає погляди Європейського Союзу.

UKRAINE funded EU
house of europe

Читайте також:

  • В Одесі вперше вийшов друком збірник рецептів одеської кухні українською – що в ньому?
  • Розпочався Великий піст – що приготувати смачного?
  • Каварма: готуємо одну з популярних бессарабських страв із мешканкою села Делений.

Сообщение Рецепт справжнього курбану: як його готують у Котловині? появились сначала на Одеське Життя.