Рецепти страв з кабачків – фото і як приготування

Рецепти страв з кабачків – фото і як приготування

Кабачкова піца на пательні

Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • кабачки – 250 г
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 1 ст. л.
  • помідор – половинка
  • твердий сир – 20 г
  • сіль, перець, кріп

Натріть кабачки та відтисніть зайву вологу, потім з’єднайте з яйцями, борошном, сіллю, перцем і кропом.

Смажте на сковороді, перевернувши, додайте нарізаний помідор і сир. Накрийте кришкою і готуйте ще 3-4 хвилини.

Кабачки можно заготовити про запас – терті можна заморожувати і готувати “піцу” взимку.

Кабачкова піца на пательні (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)

Кабачкові човники з індичкою

Складники:

  • кабачки – 3 шт.
  • фарш індички – 200 г
  • печериці – 50 г
  • помідор – 1 шт.
  • твердий сир – 50 г
  • часник, зелень

Спочатку розріжте кабачки навпіл та видалите серцевину.

Обсмажте фарш з овочами і грибами, нафаршируйте човники і запікайте 25 хвилин при 180 °C.

Ця страва виходить смачною і поживною, без надлишків жиру.

Кабачкові човники з індичкоюКабачкові човники з індичкою (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)

Крем-суп із кабачків

Список продуктів:

  • кабачки – 600 г
  • картопля – 250 г
  • морква – 150 г
  • цибуля – 150 г
  • часник – 2-3 зубчики
  • вершкове масло – 50 г
  • сметана – 2 ст. л.
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • грінки

Наріжте цибулю, моркву, картоплю та кабачки, потім тушкуйте на маслі Гхі. Додайте трохи води і варіть до м’якості. Завершіть блендером.

Подавайте з грінками та окремо смаженими на грилі колечками кабачка. Бальзамічний соус додасть пікантності.

Крем-суп з кабачківКрем-суп із кабачків (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)

Кабачкова паста

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • сметана – 2 ст. л.
  • вершковий сир – 1 ст. л.
  • масло Гхі – 10 г
  • сіль, зелень

Наріжте кабачок овочечисткою на слайси, а потім на соломку, як спагеті. Обсмажте на вершковому маслі. Додайте сіль, перець, сметану та крем-сир.

Тушкуйте ще близько 5-ти хвилин.

Кабачкова пастаКабачкова паста (фото: кадр з відео)

Кабачки з песто

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.
  • твердий сир – 50 г
  • соус песто
  • сіль – до смаку

Порізані кружальця кабачків, товщиною 1 см, варіть 2 хвилини в підсоленій воді.

Після цього викладіть на друшляк, дайте стекти воді, а потім на деко. Зверху додайте сир та чайну ложку песто.

Запікайте 15 хвилин при 220 °C.

Кабачки з пестоКабачки з песто (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)

Кабачкові чіпси

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.
  • твердий сир – 50 г
  • оливкова олія – 1 ст. л.
  • сіль, перець і паприка

Тонкі скибочки кабачків змішайте з олією і покладіть на пергамент. Посипте сіллю, перцем і паприкою.

Випікайте при температурі 120 °C до хрумкості.

Кабачкові чіпсиКабачкові чіпси (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)