Більшість “класичних” салатів, які подають до столу, не обходяться без ковбаси або картоплі. Втім, існує безліч цікавих та дуже смачних варіантів, які можна приготувати навіть зі звичайних продуктів, як-от салат з печінкою, рецептом якого поділилася фуд-блогерка MariiAm.
У чому користь печінки та як приготувати смачний салат, розповідає РБК-Україна (проект Styler).
Під час написання матеріалу було використано джерела: відео з Instagram блогерки, допис з Facebook-сторінки дієтолога Оксани Скиталінської.
Як приготувати салат з печінкою
Ця смачна страва готується дуже просто. Для зручності візьміть велику миску, куди викладайте інгредієнти, аби потім легко їх перемішати. Для приготування вам знадобляться такі продукти:
- відварена печінка – 500 грамів
- цибуля – 1 штука
- морква – 1 штука
- мариновані гриби – 300 грамів
- яйця – 3 штуки
- сіль та зелень – на смак
- легкий майонез або домашній соус – на смак.
Просто наріжте печінку, додайте до неї обсмажену до готовності “піджарку” з моркви та цибулю, нарізані відварені яйця та мариновані гриби. Потім заправте салат соусом та можете подавати святкову страву, яка підходить і для звичайного дня, до столу. На смак можете додати трохи солі та зелені.
Усі інгредієнти потрібно перемішати (скріншот)
У чому користь печінки
За словами Скиталінської, цей продукт має чимало корисних властивостей.
Печінка багата на:
- вітаміни групи В, особливо В16, В6, В9, В12 та інших (вони нормалізують обмін речовин, сприяють виробленню енергії, позитивно впливають на роботу мозку, захищають від інфарктів)
- холін та інозитол (які рятують печінку людини від накопичення жиру, а судини від холестерину)
- вітамін А, залізо та амінокислоти й корисні мікроелементи (які покращують процеси обміну речовин та нормалізують гормональний фон).
“Печінка є незамінним компонентом харчування при залізодефіцитній анемії. Щоб залізо краще засвоювалося, страву з печінки добре поєднати із чимось кислим і багатим на вітамін С: склянкою настою шипшини, апельсином, яблуками, салатом із свіжої або квашеної капусти”, – розповідала дієтолог.