Що потрібно для торта брауні
Для того, щоб приготувати торт брауні, потрібні такі продукти:
- вода – 240 мл;
- вершки жирні – 120 г;
- печиво – 800 г;
- шоколад – 120 г;
- какао – 60 г;
- масло вершкове – 150 г;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – 2 ч. л.;
- горіхи – 100 г.
Як готувати брауні без випікання
Печиво потрібно поламати на шматочки або подрібнити качалкою до стану крихти. Горіхи слід обсмажити на сухій пательні. Обирати можна будь-які, або використати суміш горіхів.
В глибокій каструлі необхідно перемішати какао зі звичайним і ванільним цукром. Потім влийте воду і ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.
Масло потрібно розтопити в мікрохвильовці, або заздалегідь дістати продукт з холодильника. Масло має бути м’яким, але не бути рідиною. Для полегшення роботи його можна нарізати на декілька шматочків, а потім додати до суміші какао.
Поставте каструлю з какао, цукром та маслом на середній вогонь. Доведіть суміш до закипання.
Тим часом подрібніть горіхи. Висипте їх в миску з подрібненим печивом та перемішайте. Влийте до печива шоколадний соус.
Щоб маса тіста була однорідною, важливо перемішати інгредієнти до повного змішування. Масу для торта брауні необхідно втрамбувати в невеликій мисці.
Вершки слід підігріти, а потім перемішати зі шматочками шоколаду. Після цього миску з шоколадом потрібно накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 7 хвилин.
Охолоджену масу рекомендують ще раз перемішати, допоки суміш не загусне. Торт у формі потрібно залити вершками та помістити в холодильник до повного застигання, приблизно на 4 години.
Готовий брауні без випікання можна прикрасити цілими горіхами або ягодами.