Пухкенькі та смачні булочки, до складу входить ніжний сир та шматочки мармеладу – ідеальне доповнення до чаю, кави чи гарячого шоколаду в останні дні зими. Готуються вони дуже легко, швидко й усі продукти для рецепту доступні.
Що вам знадобиться:
- Сир кисломолочний – 300 г
- Кефір – 120 г
- Борошно – 400 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 50 г
- Сода – 1 ч. ложка
- Олія – 60 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Мармелад – 300 г
Як готувати сирні булочки з мармеладом
У мисці змішуємо одне яйце, звичайний цукор та ванільний, додаємо сіль та збиваємо до повного розчинення інгредієнтів.
Сир перетираємо через сито та додаємо в яєчну суміш, добре перемішуємо.
Вливаємо у суміш олію та кефір, змішуємо. Додаємо частину борошна та соду, замішуємо тісто. Потім поступово вводимо залишки борошно і починаємо вимішувати тісто руками. Робимо це не менше 5 хвилин.
Ділимо тісто на колобки по 85 грамів кожний. Колобки розкочуємо у коржики завтовшки 2-3 мм. Мармелад подрібнюємо і викладаємо его на поверхню тіста.Скриншот
Згортаємо коржики в рулети так, щоб начинка була всередині. Ділимо такий рулет уздовж, не доходячи до кінця. Складаємо з двох кінців косичку і згортаємо її у равлика. Кінець равлика ховаємо всередину.Скриншот
Застеляємо деко пергаментом і викладаємо булочки на відстані одна від одної. Змащуємо булочки яйцем та запікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах.Скриншот
Подавати булочки охолодженими. Мармелад за бажанням можна замінити на родзинки або горіхи.