Що треба для тефтелей з рису
- Рис – 1 стакан
- Вода – 630 мл
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 500 г
- Томатний соус (або паста) – 250 мл
- Соняшникова олія – 3-5 ст. л.
- Борошно – 5-7 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець – до смаку
- Зелень – до смаку
Як готувати рисові тефтелі
Всипте рис у каструлю та влийте 2 стакани (480 мл) води. Промивати рис для тефтелей не потрібно – те, що він буде злипатися, тільки допоможе в приготуванні. Додайте сіль і варіть рис на середньому вогні.
Поки вода закипає, почистьте та наріжте кубиками цибулю, а очищену моркву натріть на грубій тертці. Злегка промийте печериці, аби на них не було бруду і наріжте гриби невеликими кубиками.
Розігрійте пательню з олією та просмажте цибулю на середньому вогні приблизно 2 хвилини, перемішуючи. Після цього додайте моркву і смажте суміш ще 2 хвилини.
Засмажка з моркви та цибулі (скриншот / ТІАНА готувати просто)
Після цього додайте гриби і просмажте все разом, перемішуючи, 7 хвилин, додайте сіль та перець до смаку.
Додайте печериці до засмажки (скриншот / ТІАНА готувати просто)
Зварений рис перемніть ложкою, перекладіть до глибокої миски та додайте засмажку, перемішайте всі інгредієнти.
Додайте гриби з овочами до рису (скриншот / ТІАНА готувати просто)
Наберіть по 1 ст. л. рисово-грибного “фаршу”, зліпіть кульки, обваляйте їх в борошні та перекладіть в скляну форму для випікання.
Майбутні тефтелі (скриншот / ТІАНА готувати просто)
В окрему глибоку миску викладіть томатну пасту та залийте 150 мл води, розмішайте суміш. Залийте тефтелі у формі томатним соусом, духовку розігрійте до 200 градусів і помістіть тефтелі на 25 хвилин.
Залийте тефтелі томатним соусом (скриншот / ТІАНА готувати просто)
Після цього тефтельки готові, після охолодження можна прикрасити їх зеленню та подавати до столу.