Тефтелі з рису та печериць: пісна страва для урізноманітнення раціону

Тефтелі з рису та печериць: пісна страва для урізноманітнення раціону

Що треба для тефтелей з рису

  • Рис – 1 стакан
  • Вода – 630 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 500 г
  • Томатний соус (або паста) – 250 мл
  • Соняшникова олія – 3-5 ст. л.
  • Борошно – 5-7 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець – до смаку
  • Зелень – до смаку

Як готувати рисові тефтелі

Всипте рис у каструлю та влийте 2 стакани (480 мл) води. Промивати рис для тефтелей не потрібно – те, що він буде злипатися, тільки допоможе в приготуванні. Додайте сіль і варіть рис на середньому вогні.

Поки вода закипає, почистьте та наріжте кубиками цибулю, а очищену моркву натріть на грубій тертці. Злегка промийте печериці, аби на них не було бруду і наріжте гриби невеликими кубиками.

Розігрійте пательню з олією та просмажте цибулю на середньому вогні приблизно 2 хвилини, перемішуючи. Після цього додайте моркву і смажте суміш ще 2 хвилини.

Тефтелі з рису та печериць: пісна страва для урізноманітнення раціону

Засмажка з моркви та цибулі (скриншот / ТІАНА готувати просто)

Після цього додайте гриби і просмажте все разом, перемішуючи, 7 хвилин, додайте сіль та перець до смаку.

Тефтелі з рису та печериць: пісна страва для урізноманітнення раціону

Додайте печериці до засмажки (скриншот / ТІАНА готувати просто)

Зварений рис перемніть ложкою, перекладіть до глибокої миски та додайте засмажку, перемішайте всі інгредієнти.

Тефтелі з рису та печериць: пісна страва для урізноманітнення раціону

Додайте гриби з овочами до рису (скриншот / ТІАНА готувати просто)

Наберіть по 1 ст. л. рисово-грибного “фаршу”, зліпіть кульки, обваляйте їх в борошні та перекладіть в скляну форму для випікання.

Тефтелі з рису та печериць: пісна страва для урізноманітнення раціону

Майбутні тефтелі (скриншот / ТІАНА готувати просто)

В окрему глибоку миску викладіть томатну пасту та залийте 150 мл води, розмішайте суміш. Залийте тефтелі у формі томатним соусом, духовку розігрійте до 200 градусів і помістіть тефтелі на 25 хвилин.

Тефтелі з рису та печериць: пісна страва для урізноманітнення раціону

Залийте тефтелі томатним соусом (скриншот / ТІАНА готувати просто)

Після цього тефтельки готові, після охолодження можна прикрасити їх зеленню та подавати до столу.

Джерело