Тернопільський борщ з вишнями – покроковий рецепт і як готувати

Тернопільський борщ з вишнями – покроковий рецепт і як готувати

Що потрібно для борщу з вишнями

Для того, щоб приготувати борщ з Тернопільської області, треба наступні продукти:

  • вода – 5 л;
  • ребра свинячі – 500 г;
  • курка – четвертина;
  • вишні – 1 склянка;
  • капуста молода – 0,7-1 кг;
  • картопля молода – 8 шт.;
  • морква молода – 2 шт.;
  • буряки молоді (зі стеблами) – 12 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • петрушка – 1 пучок;
  • горох молодий – 1 склянка;
  • зелена цибуля – 3 стебла;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • чорний перець-горошок – 8 шт.;
  • духмяний перець – 2 шт.;
  • смалець – 2 ст. л.;
  • сіль – до смаку.

Як готувати борщ з вишнями

Приготування борщу починається з бульйону – для нього потрібно залити водою свинячі ребра і поставити каструлю на вогонь. Попередньо ребра радять вимочити – приблизно протягом години.

Також з ребрами слід покласти курятину. За автентичним рецептом використовують четвертину півня, проте можна використати четвертину курки.

Петрушку і зелену цибулю необхідно промити і зв’язати разом кулінарною ниткою. Це потрібно зробити, щоб зелень було легше витягати, адже вона не має розваритися, лише віддати аромат.

Після цього зелень потрібно додати до каструлі з м’ясом, повністю зануривши у воду. Під час закипання води, з поверхні необхідно знімати пінку від м’яса. Після того, як вода в каструлі закипить, м’ясо треба варити ще 1,5-2 години.

Молодий буряк необхідно помити і почистити, нарізати на скибочки. Стебла також використовуються, тож їх потрібно нарізати на менші шматочки, зрізавши жорсткі волокна.

Розтопіть на пательні смалець, всипте буряк – та тушкуйте його на невеликому вогні.

Протушкуйте буряк для борщу (скриншот / НАШІ БЕСАГИ – їжа та рецепти)

Додайте до м’яса сіль та перець, витягніть виварену зелень. За дві години після закипання води в каструлі потрібно поступово додавати інші продукти для борщу.

Промийте і почистьте картоплю. Наріжте її кубиками і вкиньте в каструлю з м’ясом. Після цього додайте горох, витягнувши курятину. Великий шматок м’яса потрібно розділити на менші, і потім знов покласти до каструлі.

Обережно пересипте в каструлю буряк. Моркву потрібно помити, почистити і нарізати на невеликі шматочки. В такому вигляді моркву потрібно додати в борщ.

Почистьте цибулю, наріжте її на невеликі кубики і обсмажте на смальці. Коли цибуля стане золотистою, додайте борошно, ретельно все перемішавши.

Поки смажиться цибуля, помийте і нашинкуйте капусту, всипте її в борщ. Проваріть інгредієнти і додайте попередньо промиті вишні.

Варити борщ потрібно до готовності картоплі. Після цього додайте цибулю, перемішайте страву – і варіть до повної готовності. Щоб борщ мав насичений смак, дайте страві трохи настоятися.

Джерело