Що потрібно для сметанника
Для того, щоб приготувати сметанник з шоколадним печивом, знадобляться такі продукти:
- сметана (жирність 20%) – 400 г
- шоколадне печиво – 300 г
- вершкове масло – 200 г
- яйця – 2 шт.
- цукор – 140 г
- кукурудзяний крохмаль – 50 г
- сіль – дрібка
Як готувати сметанник з шоколадною крихтою
Для того, щоб приготувати сметанник без випікання, подрібніть печиво в крихту. Найлегше це зробити за допомогою блендера. Для коржів з печива пересипте крихту у глибоку миску, розтопіть 100 г масла та змішайте інгредієнти.
Для начинки сметанника пересипте цукор в пательню, додайте крохмаль та сіль. Розбийте в пательню яйця та поставте посуд на невеликий вогонь.
Готуйте крем протягом 3-4 хвилин, постійно перемішуючи інгредієнти, щоб яйця не засмажились окремо. Маса повинна бути однорідною, проте не надто рідкою.
Тоді додайте до крему сметану, продовжуючи перемішувати суміш. Доведіть сметанкову масу до кипіння, а тоді вкиньте решту масла.
Продовжуйте перемішувати начинку сметанника до повного розтоплення масла і поєднання всіх інгредієнтів. Після цього зніміть посуд вогню та зачекайте до охолодження сметанкової суміші.
Застеліть невелику роз’ємну форму для тортів пергаментом. Відкладіть 70-80 г шоколадної крихти, а решту всипте в форму.
Утрамбуйте шар подрібненого печива, сформувавши стінки відповідно до бажаної висоти сметанника. Перелийте масу з пательні в центр форми, розрівняйте шар силіконовою лопаткою.
Рівномірно присипте сметанник шоколадною крихтою. Поставте сметанковий торт в холодильник на 1-4 години, для застигання начинки і просочення печива.