Що потрібно для шоколадного сирника
Для того, щоб приготувати цей український десерт за осучасненим рецептом, потрібні наступні інгредієнти:
- борошно – 90 г
- кисломолочний сир – 400 г
- яйця – 4 шт.
- сіль – 2 дрібки
- какао – 15 г
- цукор – 160 г
- сметана – 100 г
- сода – 4 г
- кукурудзяний крохмаль – 15 г
- ваніль – до смаку
Як готувати шоколадний сирник
Для того, щоб приготувати львівський сирник з шоколадним бісквітом, для сирної частини перекладіть кисломолочний сир в глибоку миску, додайте два яйця, всипте 60 г цукру та дрібку солі для збалансування смаку. Перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції.
Також додайте кукурудзяний крохмаль, після чого збийте масу занурювальним блендером для ніжнішої текстури.
Щоб приготувати шоколадний бісквіт, розбийте в окремий посуд решту яєць, всипте до них 100 г цукру. Збийте масу до посвітління і збільшення в два рази.
Влийте до збитих яєць сметану – її попередньо потрібно нагріти до кімнатної температури. Також всипте соду, сіль та какао, кожного разу перемішуючи масу.
Просійте борошно і поступово додайте його до яєчної маси з какао. Вимішайте шоколадне тісто до однорідної консистенції.
Змастіть форму для випікання олією або маслом, рівномірно викладіть шар сирної маси. Другим шаром викладіть шоколадне тісто для бісквіта.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте шоколадний сирник протягом 25 хвилин. Готовий десерт обережно переверніть на тарілку і дочекайтеся охолодження. Щоб зробити бісквіт соковитим, його додатково можна просочити будь-яким сиропом.