Яйця фаршировані шпинатом: рецепт швидкої і яскравої весняної закуски

Яйця фаршировані шпинатом: рецепт швидкої і яскравої весняної закуски

Що знадобиться

Фаршировані яйця їдять в усьому світі, а у такому яскравому виконанні їх точно захочуть скуштувати усі.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • яйця курячі – 5 шт.
  • шпинат – 100 г
  • майонез 72% – 60 г
  • лимон, сік – 1 ст.л
  • сіль та чорний мелений перець – до свого смаку
  • олія соняшникова рафінована – 1 ст.л

Спосіб приготування

Спочатку потрібно зварити яйця круто, охолодити у крижаній воді та акуратно почистити. Далі поріжте яйця навпіл уздовж та відділіть жовтки в окрему мисочку.

Після цього помийте листя шпинату, відріжте стебла. Розігрійте сковороду, влийте ложку олії, покладіть шпинат і припустіть на середньому вогні доки він не стане м’яким.

Якщо використовуєте заморожений шпинат, то дайте йому розморозитися, а потім доведіть на сковороді до кипіння.

Злийте зі шпинату зайву рідину, покладіть його в мисочку до жовтків, додайте майонез і ретельно розімніть виделкою або перебийте погружним блендером.

Також не забудьте посолити та поперчити.

Викладіть цю начинку у половинки варених білків, можна зробити це ложкою або за допомогою кондитерського мішка.

Прикрасити закуску можна листочками шпинату.

Яйця фаршировані шпинатом: рецепт швидкої і яскравої весняної закуски

Яйця фаршировані шпинатом (фото: Midjourney)

Джерело