Що знадобиться
Фаршировані яйця їдять в усьому світі, а у такому яскравому виконанні їх точно захочуть скуштувати усі.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- яйця курячі – 5 шт.
- шпинат – 100 г
- майонез 72% – 60 г
- лимон, сік – 1 ст.л
- сіль та чорний мелений перець – до свого смаку
- олія соняшникова рафінована – 1 ст.л
Спосіб приготування
Спочатку потрібно зварити яйця круто, охолодити у крижаній воді та акуратно почистити. Далі поріжте яйця навпіл уздовж та відділіть жовтки в окрему мисочку.
Після цього помийте листя шпинату, відріжте стебла. Розігрійте сковороду, влийте ложку олії, покладіть шпинат і припустіть на середньому вогні доки він не стане м’яким.
Якщо використовуєте заморожений шпинат, то дайте йому розморозитися, а потім доведіть на сковороді до кипіння.
Злийте зі шпинату зайву рідину, покладіть його в мисочку до жовтків, додайте майонез і ретельно розімніть виделкою або перебийте погружним блендером.
Також не забудьте посолити та поперчити.
Викладіть цю начинку у половинки варених білків, можна зробити це ложкою або за допомогою кондитерського мішка.
Прикрасити закуску можна листочками шпинату.
Яйця фаршировані шпинатом (фото: Midjourney)