Як вибрати кавоварку для приготування ідеальної кави

Як вибрати кавоварку для приготування ідеальної кави

Типи кавоварок та їх принцип роботи

Кавоварки можуть бути влаштовані та працювати за різним принципом, залежно від конструкції. Це впливає на кінцевий результат і навіть смак кави.

Капельні кавоварки

Спочатку у фільтр засипається мелена кава, а в ємність наливається холодна вода. Під впливом температури вода випаровується, піднімається спеціальною трубкою, конденсується і капає через каву у фільтрі. Готовий напій збирається у кавнику.

кавоварка

Ріжкова кавоварка

У ємність усередині кавоварки заливається холодна вода і за допомогою помпи подається до нагрівальної системи. Там вода досягає температури 90°C і під тиском проходить через фільтр з меленою кавою. Сам фільтр встановлюється в ріжок, а кава трамбується, щоб вода поступово проходила через усі шари порошку. Завдяки такому підходу в результаті виходить дуже насичений еспресо.

Капсульна кавоварка

У спеціальне заглиблення в кавоварку поміщається капсула з меленою кавою. При запуску кавоварки капсула проколюється з обох боків і гаряча вода проходить під тиск через капсулу з порошком. Готова кава стікає у чашку.

Гейзерна кавоварка та турка

Гейзерна кавоварка має форму пісочного годинника і складається з трьох частин:

  • у нижню ємність наливається холодна вода;
  • між верхньою та нижньою частиною є резервуар для порошку кави у формі воронки; у нього засипається кава і несильно трамбується;
  • під час нагрівання вода з нижньої ємності випаровується і проходить через мелену каву, збираючись у верхній ємності вже готовим напоєм;

Відмінність гейзерної кавоварки від турки в тому, що кава, закипівши, не тікає. Однак потрібно стежити, щоб кава не перестала на вогні, інакше смак буде зіпсований.

Які функції кавоварки вибрати для ідеальної кави

Найважливіша умова для приготування смачної кави – якісні кавові зерна правильного ступеня обсмажування. Однак будь-яка, навіть найкраща кава з найдорожчої кавомашини буде зіпсована, якщо неправильно виставити налаштування.

Смак готового напою, крім якості самих зерен, визначають помел, співвідношення води до порошку та температура води. Спільно всі ці складові формують рівень міцності кави. Для тих, хто любить м’якшу каву, концентрація активних речовин має бути нижчою. Відповідно для любителів міцного еспресо помел дрібніший, температура вища, а об’єм води менший.

До базових налаштувань додаються додаткові:

  • наявність автоматичних програм, завдяки яким можна готувати кавові напої – з молоком у складі (капучино, латте, маккіато тощо)
  • вбудована кавомолка – незамінна функція для тих, кому важливо, щоб кава була свіжомеленою; до того ж це зручно – засипати у вбудовану кавомолку зерна, запустити машину в роботу та отримати ароматний напій без особливих зусиль;
  • функція самоочищення – машина сама дбає про свою гігієну;

Отже, база – це помел, температура та співвідношення води до кількості порошку. Решта – це додаткові функції, які стануть незамінними для любителів більш м’яких напоїв на основі кави.

Як вибрати кавоварку в залежності від переваг

Вибір кавоварки багато в чому залежить від ваших особистих уподобань Якщо ви цінуєте традиційну каву з насиченим смаком, вам підійдуть ріжкові або краплинні кавоварки. Для тих, хто віддає перевагу зручності та різноманітності, капсульні кавоварки стануть ідеальним рішенням. Гейзерні кавоварки та турки підійдуть любителям класичних методів приготування. Важливо враховувати функції, такі як вбудована кавомолка, автоматичні програми та функція самоочищення, які можуть значно покращити процес приготування та смак вашої кави. Незалежно від обраної моделі, основними параметрами, що впливають на смак напою, залишаються помел, температура та співвідношення води до кількості кави.

Щоб придбати кавоварку, не обов’язково їхати до магазину. Замовте доставку з WO магазину зі зручними умовами покупки, які ви можете вивчити на сторінці https://wo.ua/delivery-payment/, щоб заощадити свій час і вже зовсім скоро насолоджуватися ароматною кавою.


*на правах реклами



Джерело