Як зробити вівсянку смачнішою – лайфхаки і поради

Як зробити вівсянку смачнішою – лайфхаки і поради

Як зробити вівсянку смачнішою

Ключ до повнішого, більш виразного смаку неймовірно простий – підсмажити головний інгредієнт вівсянки перед приготуванням страви. Все, що вам потрібно зробити, це розігріти пательню і підрум’янити на ній вівсяні пластівці.

Цей процес називають ефектом або реакцією Маяра, яка надає страві глибину смаку. Процес полягає у взаємодії амінокислот з цукрами під впливом високих температур, завдяки чому утворюються ароматичні сполуки.

Реакція Маяра є неодмінним процесом в смаженні м’яса чи обсмажуванні зерен кави. Крім цього, реакція Маяра також відповідає за утворення скоринки на випічці. А вівсянка завдяки обсмажуванню набуде унікального характеру.

Як правильно обсмажити вівсянку

Щоб насолодитися неповторним смаком звичайних вівсяних пластівців, не потрібно мати особливих навичок. Все, що вам потрібно зробити, – це покласти пластівці на гарячу пательню і струшувати їх, доки не відчуєте приємний горіховий чи карамельний аромат.

Важливо не розжарювати пательню до максимальної температури, інакше пластівці можуть згоріти. Краще розігріти поверхню середньо. Також для більшої насиченості смаку можна додати столову ложку вершкового масла або підрум’янити пластівці разом з паличкою кориці.

Однак, якщо витрачати час вранці на обсмажування вівсяних пластівців не хочеться, не варто перейматися. Підсмажити вівсяні пластівці можна заздалегідь, проте в цьому випадку рекомендують викласти пластівці на деко і запекти в духовці.

Після цього готові пластівці потрібно зберігати у герметичному контейнері. Тоді, щоб насолодитися вишуканим сніданком без поспіху, достатньо як зазвичай приготувати вівсянку на воді або молоці.

Джерело