Зберігання молочних продуктів без холодильника – поради і лайфхаки

Зберігання молочних продуктів без холодильника – поради і лайфхаки

Як продовжити життя молочних продуктів без холодильника

Перший спосіб найбільш ефективний – це перекип’ятити молоко.

Щоб збільшити термін придатності молочного продукту, його слід стерилізувати або піддати кип’ятінню. Після цієї обробки свіжість молока може зберегтися протягом до 7 днів.

Важливо також обрати правильну ємність для зберігання – найкращим варіантом є скляні посудини або порцелянові пляшечки.

Щоб подовжити термін зберігання кип’яченого молока, перед його нагріванням на плиті можна додати невелику кількість цукру. Також під час кип’ятіння можна додати трохи солі, щоб запобігти скисанню.

Якщо ви хочете ще більше зберегти молоко, можете додати невелику кількість соди. Також, додавання солі може значно продовжити термін придатності продукту, навіть якщо ви зберігаєте його без холодильника, тому краще додавати сіль одразу після відкриття упаковки або пакета.

Аналогічний ефект можуть мати також листя хрону і м’яти. Для цього додайте всього кілька листочків.

Купуйте молоко в картонних упаковках

Найбільше часу молоко зберігається у пластиковій упаковці, що зазвичай має темний колір. Однак дослідники вказують, що найкращою тарою для молока є скло. Цей матеріал не впливає на смак продукту і, відсутності впливу світла, забезпечує таке ж тривале зберігання молока, як пластик.

Зберігання в прохолодному місці

Тут можна пригадати досвід наших предків, які не мали холодильника. Оберіть найпрохолодніше місце в вашому помешканні для зберігання молочних продуктів. Це може бути підлога, яка знаходиться ближче до підвалу або найхолодніше місце в квартирі.

Якщо у вас є підвал – він замінить холодильник (фото: poradnica.com.ua)

Використання ізоляційних матеріалів

Якщо у вас є можливість, оберіть контейнери або ящики, обтягнуті ізоляційним матеріалом, наприклад, стиропором або товстими текстильними матеріалами. Це допоможе тримати продукти прохолодними.

Використання льоду або заморожених елементів

Якщо у вас є можливість, використовуйте лід або заморожені пакети для створення холоду в найпрохолоднішому місці для зберігання продуктів. Ви можете загорнути туди молочні продукти.

Перевірка на свіжість

Регулярно перевіряйте молочні продукти на ознаки псування, такі як неприємний запах, зміна кольору або консистенції. Якщо ви помітили будь-які ознаки псування, краще відмовитися від вживання цих продуктів.

Вибирайте молочні продукти тривалого зберігання

На період відключень світла подумайте все ж таки про продукти тривалого зберігання. Замість кисломолочного сиру, краще віддати перевагу витриманим сирам, які можуть довше “лежати”.

Наприклад, сир типу пармезану краще загорнути у пергамент або вощанку. Таким чином, продукт можна зберігати приблизно 7 днів.

Якщо вже у вас є кисломолочний сир – приготуйте з нього сирники, щоб не зіпсувався.

Джерело