Як зробити смачне та тонке тісто на піцу в домашніх умовах?

Як зробити смачне та тонке тісто на піцу в домашніх умовах?

Напевно кожен лучанин куштував ароматну піцу від доставки “Як Для Себе” https://iak-dlia-sebe.com/pizza/ у Луцьку. Вона поєднує в собі різноманітну начинку, пікантні соуси та хрустке тісто. А чи замислювались, ви як зробити ідеально випечене тісто для піци в домашніх умовах? Професійні кухарі від доставки піци “Як Для Себе” поділяться з вами секретами такого приготування.

Хитрощі приготування тонкого тіста для піци

Як зробити еластичне тісто, яке буде легко розкачуватися? Щоб воно було ідеальним як в ресторані, необхідно дотримуватися декількох порад від професійних кухарів.

1. Використання свіжого борошна

Борошно з високим вмістом білка найкраще підходить для піци. Воно забезпечує еластичність та міцність тіста під час розкачування.

2. Правильні пропорції інгредієнтів

Кухарі рекомендують дотримуватися таких порцій інгредієнтів на 50 г борошна:

  • тепла вода 325 мл
  • сухі дріжджі 7 г
  • сіль 1 ч. л.
  • цукор 1 ч. л.
  • оливкова олія 2 ст. л

3. Ретельне замішування

Для кращої еластичності тіста необхідно правильно та рівномірно замішувати тісто протягом 10 хвилин. Тісто обов’язково має бути гладким і не липким.

4. Витримка тіста

Якщо дати тісту піднятися у теплому місці 1-2 години, то значно покращується смак і текстура. Тому дайте тісту певний час для підйому.

5. Правильне формування

Щоб тісто було еластичним, варто його розкачувати не лише качалкою, а й руками. Робіть обережні рухи, щоб не порвати його. Для ідеального тіста підходить товщина 2-3 мм. Кукурудзяний крохмаль використовують для того, щоб досягти хрусткості тіста. Його посипають під час розкачування.

6. Добре підігріта духовка

Коли тісто буде готове до випікання, розігрійте духовку до максимальної температури. Щоб бути хрусткою, піца має випікатися швидко.

7. Мінімум соусу та начинки

Всі люблять піцу з великою кількістю начинки. Проте з цим теж не варто переборщити. Багато інгредієнтів можуть зробити тісто м’яким та мокрим. Використовуйте свіжі інгредієнти та невелику кількість соусу.

10. Тонке розкатування

Розкатуйте тісто як можна тонше, але будьте обережні, щоб не порвати його. Тонкість тіста є ключовим фактором для отримання хрусткої піци.

Приготуйте вдома ароматну піцу, яка буде такою ж смачною як від доставки “Як Для Себе”. Порадуйте своїх рідних та гостей ідеальним смаком піци з різноманітною начинкою. Дотримуйтесь рекомендацій і тоді тісто буде ідеально тонким та смачним.