Як вибрати суші и роли новачку, на що звернути увагу

Як вибрати суші и роли новачку, на що звернути увагу

Як вибрати суші?

Страви японської кухні часто асоціюються з суші і ролами. Для їх виготовлення використовують всілякі морепродукти, рис і різні добавки: вершковий сир, омлет, овочі, водорості та інші продукти. Особливий насичений смак суші надає соєвий соус, унагі і маринований імбир. А спробувати цю страву можна в японських ресторанах та барах.

На що звернути увагу при виборі японського ресторану

Суші – блюдо, якому характерний феєрверк смаків. Воно різноманітно, адже апетитні шматочки бувають солоними, солодкими, гострими. Особливою популярністю користуються запечені роли. Щоб спробувати смачні суші, важливо вибрати відповідний суші-бар. Заклад повинен використовувати тільки свіжі продукти, дотримуватися правил приготування, щоб страва була не тільки смачною, але і безпечною. При виборі ресторану враховують:

  • свіжість інгредієнтів для приготування суші;
  • досвід і кваліфікацію сушиста;
  • загальну атмосферу в закладі, чистоту;
  • швидкість приготування.

Свіжі продукти в позитивному ключі впливають на смак готових ролів. В якості начинки в багатьох видах суші використовують сиру рибу – в несвіжій швидко розмножується патогенна мікрофлора, що загрожує харчовим отруєнням.

Смак і зовнішній вигляд продукту залежить від кваліфікації сушиста. Такі страви готують спеціально навчені майстри. Більш того, заклад повинен зустрічати гостя приємною азіатської атмосферою і відповідним інтер’єром. Не менш важливий досвід персоналу-офіціанти таких місць відпочинку допомагають клієнтам розібратися в меню і вибрати вподобану їжу.

Що вибрати новачкові?

Гості суші-барів, які вперше відвідують подібні місця, часто не хочуть замовляти екзотичні позиції, віддаючи перевагу найпопулярнішим стравам – класиці, яка звучить безпрограшно навіть в тому випадку, якщо її приготував малодосвідчений сушист:

  1. Макі. Прості і смачні, вони включають всього 3 інгредієнти: норі, клейкий рис, начинку з озерної або морської риби, наприклад, тунець, лосось. Також використовують креветку, свіжий огірок, чуку, манго.
  2. Нігірі. Являють собою кульку рису з рибою, креветкою або крабовим м’ясом. Для посилення смаку сушист прикрашає нігірі невеликою кількістю васабі і соусу унагі.
  3. Філадельфія. Універсальний варіант суші, який відмінно підходить новачкам. За рецептом застосовують рис, норі, огірок, шматочки риби – часто це лосось, вершковий сир.
  4. Запечений. Їх подають в теплому вигляді. Для приготування використовують лосось, креветки, вугор, соус унагі, хрусткий кляр.
  5. Гункани. Суші із різноманітною начинкою, які дозволять ближче познайомитися зі стравами японської кухні. Вони смачні, адже для приготування використовують різні інгредієнти: рибу, ікру, свіжі овочі, чуку, рис.

Вибір суші  – задача індивідуальна, і знайти свої улюблені в меню ресторанів непросто. Однак її можна спростити – меню закладів пропонує замовити сети – в таких позиціях присутні по кілька видів суші і ролів, завдяки чому за один прийом їжі можна спробувати різні варіанти.